Og drømmereise-begrepet er en velegnet inngang til albumet. Åpningen – som også er platas beste låt – tar utgangspunkt i det mildt og dempede lyriske, med elementer fra en Shakespeare-sonett i bakgrunnen, men som også utvikler seg i et mer mangefasettert og kraftigere uttrykk.

Og dette spennet mellom det dempede og kraftfulle utvikles som et karakteristisk trekk ved denne utgivelsen, som samlet gir et både gjennomarbeidet og avklart inntrykk.

Les også: Meer debuterer på plate

Mer av det meste

Og det er en bedrift i seg selv, for Meer er et band som virkelig innfrir hva navnet lover. Her er det mer av det meste, og er det ikke nok, pøser de på med enda noen elementer. Så la gå at stoffet tidvis kan peke i ulike retninger, men likevel holder bandet et bemerkelsesverdig grep gjennom mangfoldet og variasjonsrikdommen.

Men gjennomgående er det nok det dempede som står best og sterkest, slik det kommer til uttrykk i den besnærende stillferdige «Ghost».

Og så klemmer de til med det meste de har på den omfattende sistelåta «Valentina in the Sky», med både trompet og fioliner til å bygge opp under den orkestrale grunnmuren, men også her med den fine og fabulerende spenningen i stoffet intakt. Og storheten i omfanget forhindrer ikke at det er den dirrende nerven i stoffet som bærer også gjennom den omfattende fylden i utgangen.

FAKTA

TERNINGKAST 5

Band: Meer
Med: Knut Kippersund Nesdal, Åsa Ree, Mats Lillehaug, Morten Strypet, Ole Gjøstøl, Eivind Strømstad, Ingvild Nordstoga Eide og Johanne Margrethe Kippersund Nesdal
Utgitt av: Strømstans 

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.