«Pawn Hearts» var mitt første møte med Peter Hammills hjertebarn. Jeg var mildt sagt rystet etter å ha hørt gjennom albumet for første gang. Tenk at noe så stygt kan være så vakkert!

Albumet starter sterkt med «Lemmings» og Hammills desperate vokal. «What cause is there left but to die?», gjentar han flere ganger. Mørkt og melankolsk, med grov og upolert David Jackson-sax i bånn.

«Man-Erg» er like solid, med ren vokal oppå sakralt orgel. Harmonien blir avløst av et aggressivt midtparti som virkelig røsker i øregangene.

Det mektigste høydepunktet kommer likevel til slutt: Den vakre melodien i starten av «A Plague of Lighthouse Keepers» har nærmest en suggererende effekt.

Etter 16 minutter bryter helvete løs, med et svært krevende og psykotisk parti. Men ikke gi opp: Avslutningen er noe av det nydeligste VdGG noen gang har produsert. Når Hammill begynner å synge «Oceans drifting sideways ...», da er verden omsider i balanse igjen.

Albumet anbefales folk med høy smerteterskel og sans for skrå, engelsk prog.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.