– Jeg har et stort behov for å endre prosess og å vitalisere det hele litt. Det gjør jeg for å overraske meg selv og for å se hva som skjer med musikken.

– Denne gangen har jeg egentlig kombinert min første og andre plate. «Her bor» har et akustisk preg, men jeg har også tatt med meg deler av synthen fra «Ville ord» videre. Dette kjennes som en veldig naturlig videreutvikling av musikken min, sier Frida Ånnevik. 

Les også: HAs anmeldelse av plata

Fredag slipper artisten sitt tredje soloalbum, og få dager før lanseringen av «Ville ord» kommer Ånnevik med spennende nyheter. 

– Jeg merket tidlig at jeg hadde to temaer og to retninger som jeg ville følge videre, og i begynnelsen så jeg for meg at det skulle bli to EP-er. Men det ble heller to album, forteller hun.  

Søsteralbum

Det viser seg nemlig at «Her bor» hele tiden har hatt en hemmelig søsterplate, og at folket kan se fram til enda mer musikk fra Frida Ånnevik. Artisten vil ikke røpe tittelen på søsteralbumet, men forteller at plata skal lanseres i løpet av den kommende våren. 

– Albumene er i motsetning til hverandre, men de hører også sammen. Jeg har jobbet mye med å få det hele til å passe tematisk, og at låtene på de to albumene har sine motsetninger, sier hun. Noen ting forandrer seg allikevel aldri, og Ånnevik forteller at dagene i forkant av lansering først og fremst er preget av stor spenning.

– Følelsen er like forferdelig som tidligere. Den nervøsiteten forandrer seg ikke, men jeg er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det er ikke noe jeg ville ha endret på, og albumet er akkurat som det skal det være. 

– Akkurat det gjør at man føler seg litt tryggere på å gi det ut. Selv om man kanskje har vært litt forvirret undervegs må man kunne stole på seg selv, sier hun.

– Over all forventning

Publikum har allerede fått en liten smakebit fra «Her bor» i form av singelen «De dagene jeg mister ting», og Ånnevik forteller at hun har fått mange gode tilbakemeldinger.

– Det er så rart fordi man lager låter, også slenger man det bare ut uten at man forventer tilbakemeldinger i retur. Tilbakemeldingene kommer litt som en overraskelse. 

– Responsen har vært over all forventning, og det er spesielt moro å følge med på musikkvideoen som fortsetter å rulle og gå. Nå har den rundet 50.000 visninger og lever sitt eget liv på internett. Akkurat det er veldig kult, sier hun.

«Her bor» er spilt inn live i Propeller Studio i Oslo, og Ånnevik forteller at hennes nye band, som består av Haldor Røyne, Andreas Løwe Jo Berger Myhre og Pål Hausken, har bidratt med mye under innspillingsprosessen.

– Formen, tekstene, melodiene og harmonikken er satt, men det er bare skjelettet. Det er bandet som har kledd låtene. 

– Jeg vil at musikerne jeg har med meg skal bidra med det de er gode til, og at jeg dermed kan hale ut de litt rare tingene som skille dem fra andre musikere, sier hun. 

Naturlig åpning

Nå er artisten klar for å lansere albumet fra scenen, og da er det helt naturlig å begynne der det hele startet. Vang bibliotek, et steinkast unna barndomshjemmet på Ridabu, står torsdag kveld som første spillested.

– Det er mulig at jeg må bake et eller annet for å få folk til å komme for å høre på. Jeg skal i alle fall tromme sammen noe, smiler Ånnevik. 

Lanseringen fortsetter konsert på Café Gravdahl fredag morgen, før det rigges til konserter med fullt band på Gregers 3.11 og Parkteatret i Oslo 4.11. 

– Når man gir ut en plate gir det rom for å dra ut å spille, og det er det jeg vil. På den måten vokser låtene videre. De fortsetter utviklingen sin, sier Ånnevik. 

Les også
KULTUR Se videoen til "De dagene jeg mister ting" her. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.