Eivind Henjum, alias Sprutbass, er hjemme i Hamar for å feire jul, og da byr musikeren som vanlig opp til dansbar elektronika. Sprutbass-konserten har blitt et fast innslag i romjula, og 1. juledag han klar for en ny konsert på Docile.

– Jeg elsker å spille på Docile, og dette blir forhåpentligvis en bra start på juleferien, sier Henjum.

Hjem til trygge Hamar

Henjum holder til daglig base i Berlin, som denne uken ble utsatt for et terrorangrep, og musikeren forteller at han tok angrepet tungt på kroppen.

– Det var vel egentlig noe man har ventet på, men jeg fikk raskt den sammen følelsen som jeg satt med etter 22. juli. Når man ikke helt vet hva som skjer blir usikkerheten veldig fæl, sier Henjum. Følelsen av å komme hjem til Hamar dermed var ekstra god.

– Det var veldig deilig å lande i Norge, og det er alltid godt å komme hjem. Jeg har vært på Hoels to ganger allerede, smiler han.

Gammelt og nytt

1. juledag er en dag som tradisjonelt sett skal tilbringes innendørs under rolige forhold, men Henjum har ingen ting imot å røske litt opp i gamle tradisjoner.

– Jeg tror at folk setter pris på å bryte litt opp i det mønsteret. Julaften er fremdeles hellig, men jeg tror ikke at resten av romjula er like høytidelig i dag, sier han.

Henjum har tilbrakt de siste dagene før jul i et øvingslokale i Hamar kulturhus, og musikeren forteller at han har lagt opp til en kveld med dansing, jazzing og improvisasjon.

– Det blir noen gamle hits, men jeg har også kokt sammen en god del nytt. Jeg legger opp til veldig mye improvisasjon, sier han.

Melkeveien 3. juledag

Litt senere i romjula er det klart for mer elektronika. 3. juledag spiller nemlig Kristian Møller Johansen, alias Melkeveien, på Gregers sammen med sitt faste band bestående av trommeslager John Birkeland Hansen og keyboardist Embret Johnsen. I år som i fjor blir det altså dobbel dose elektronika i romjula, og det er ventet fulle hus til begge konsertene.

– Det er veldig kult at folk er så interessert i den type musikk. Det er ikke alle byer på størrelsen til Hamar som har et miljø for den type musikk. Hamar-publikumet er spesielle på den måten. Det er tøft at folk stikker ut for å høre instrumental dansemusikk to kvelder i romjula, sier Henjum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00