Kate Bushs album fra 1985, den egenproduserte «Hounds of Love» går aldri ut på dato. Selv om det lukter litt 80-tall, med sine nesten barnslige synth-effekter og luftige vokal, føles det merkelig tidløst og ikke minst; du får nyte Kate Bush på sitt aller beste.

Noen forbinder kanskje Bush mest med en i overkant pipete stemme, og 80-tallshits som «Babuschka» og «Wuthering Heights». Det gjorde jeg også, helt til jeg hørte «Hounds of Love», som virkelig åpnet ørene opp for denne unike artisten. Det er sjeldent at noe så dristig, funker så gjennomgående bra, og Bush, som den kompromissløse og utforskende låtskriveren hun er har jo levert mye rart gjennom åra. Sjelden dårlig, men ofte sært. På «Hounds of Love» klaffer derimot alt, det er simultant krevende og tilgjengelig. Og stemmen er mer moden, Bush har blitt 27. Den første delen av plata består utelukkende av gode låter, som tittelsporet, «Running up that Hill», «Big Sky» og «Cloudbursting». Andre del er en drømmeaktig reise som slutter i fantastiske «Hello Earth» og «The Morning Fog». Etterpå; følelsen av å ha hørt noe fullstendig originalt. Og genialt.

Kjersti Gullvåg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.