Det er deler av Nasjonalbiblioteket sangskatt som Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen har funnet fram til på sitt nye albun «Songs», «Stort sett fullt tilgjengelig, men lite brukt,» som det heter i cd-heftet om sangene de har hentet fram. Blant komponistene som er representert i samlingen er Olav Kielland og Arne Dørumsgaard, og det er deres sanger som presenteres på albumet. Og her er det både klassikere og sjeldenheter som er hentet fram og framført med både lyrisk eleganse og kraft. Duoen Kielland og Mortensen gjør stadig spennende dykk i ukjent materiale, og dette er enda et album som føyer seg inn i en stadig viktigere og mer storslått produksjon. Blant tekstene er et knippe Obstfelder-dikt, som er en av mange store norske lyrikere som her er tonesatt, i selskap med blant andre Sivle, Vinje og Olav Aukrust.

Omtalt av Geir Vestad

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.