Jimi Hendrix’ første album framstår nærmest som en parade av «greatest hits».

Året er 1967. Verden er nok ikke forberedt på det, men nå skal rockehistorien endres for evig og alltid. Med et brak ankommer Jimi Hendrix den internasjonale musikkscenen, godt hjulpet av Mitch Mitchell på trommer og Noel Redding på bass. «Are You Experienced» er kort og godt et knallsterkt debutalbum, breddfullt av psykedelisk rock som har inspirert tusenvis av musikere. Både omslag og låtliste varierer på de ulike utgivelsene, men på alle skivene finner vi tidløse klassikere som «Foxy Lady», «Purple Haze», «Love or Confusion» og tittellåta med den utsøkte baklengs-gitarsoloen. Sjekk forresten ut Eric Johnsons himmelske coverversjon fra «Live from Austin, Tx», men den skiva er et kapittel for seg. Uansett, min låtfavoritt er «Fire», som med sin intense groove er velegnet til å piske opp stemningen på ethvert vorspiel. Nå holdt jeg på å glemme høydepunkt nummer to, nemlig «Manic Depression» – som overbeviser med blytunge riff og rå solo. Konklusjon: Hvis ikke denne skiva gjør deg flinkere til å spille luftgitar, så kan du like gjerne legge instrumentet på hylla.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.