5. juli var jeg så heldig å få oppleve Chick Corea Elektric Band på Kongsberg. Det vil ta minst et par uker før jeg klarer å lande på jorda igjen.

Onsdagens opptreden på Kongsberg Jazz var kort og godt gigantisk. Chick Corea (76) holder fortsatt koken, noe som er imponerende med tanke på at han har vært en av jazzens ledende musikere helt siden han ble med Miles Davis på 60-tallet. Uansett, denne onsdagen fikk publikum stifte bekjentskap med et av tidenes råeste jazz/fusion-band. Jeg har opplevd flere av verdens ypperste trommiser, men ingen har imponert meg mer enn Dave Weckl denne kvelden. For en kraft og teknikk! Tilbake til debutalbumet: «Chick Corea Elektric Band» er kort og godt 80-talls fusion oppsummert i elleve låter som er så cheesy at en laktoseintolerant lytter ville fått store problemer. Men, selv om produksjonen, lyden og bildene av Chick med keytar og pysjamas er egnet til å skape latterbølger, er dette usedvanlig sofistikerte og kompetente saker. Låtene er stort sett kjappe, krevende og en smule kliniske, og egner seg egentlig bedre i en varmere livesetting med moderne lyd. Låtforslag: «Rumble», «Got a Match?» og «King Cockroach».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.