– Vi har allerede holdt en konsert i samarbeid med Furneskoret, og tidligere i sommer var vi på tur til Bornholm, men den store satsingen skjer først på høsten, sier korets Anne D. Hagen.

Hun forteller at koret kontaktet Tor Karseth med ønske om å markere 100-årsdagen på en helt spesiell måte.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe som er litt annerledes enn en tradisjonell konsert, og vi er veldig glade for at Tor ville bidra, sier Hagen.

Tilbakeblikk på gamle vang

Resultatet av samarbeidet er teaterkonserten «Hanna og Mathias», som forteller historien om kulturpersonlighetene kokebokforfatteren Hanna Winsnes og portrettmaleren Mathias Stoltenberg.

– Det var Tor Karseth som kom med ideen om å bruke to sentrale kulturpersonlighet fra Vang, og i og med at dette er et kor som har røtter i gamle Vang kommune, syntes vi at det var en strålende idé, sier Hagen.

Hun påpeker samtidig at de med dette stykket setter søkelyset på to kulturpersonligheter som ikke lenger får den oppmerksomheten de fortjener.

– Det er ikke korets historie, men det er en historie fra Vang, og vi synes det er viktig å sette søkelyset på disse to kulturpersonlighetene, sier hun.

Kunst, mat og musikk

Selve jubileumsfeiringen finner sted 26.–29. oktober i aulaen på Domkirkeodden. Da skal Vang Sangforening presentere konsertforestillingen «Hanna og Mathias» fire kvelder på rad. Koret har dessuten fått Anno museum og Domkirkeodden med seg på feiringen.

– Ettersom Mathias Stoltenberg var en portrettmaler skal det monteres opp en utstilling med hans bilder.

– I tillegg skal elever fra Storhamar videregående ha en temauke, og de kommer til odden for å servere mat laget med Hanna Winsnes’ oppskrifter, forteller Hagen.

«Hanna og Mathias» består av hele 15 nye sanger, og Hagen forteller at blandakoret er i full gang med forberedelsene.

– Vi har allerede begynt og øve, og etter en stor gjennomgang av sangene er vi klare til å sette inn fullt trøkk fra slutten av august.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.