Over 350 mennesker var på plass i salen da HMK Gardes Musikkorps, med dirigent Eldar Nilsen, inviterte til festkonsert i Hamar kulturhus, og med et særdeles variert program sørget de stramme musikantene på scenen for stor begeistring blant de frammøtte. 

Blant gardistene var det også noen lokale ansikter, og Ringsaker kommune var spesielt godt representert. Tonje Kristin Berg fra Moelv, Kristin Lehne fra Brumunddal og Oskar Hermann fra Brøttum hadde alle tatt turen fra Huseby til Hedmarken for å spille i kulturhuset. I en travel hverdag som gardist synes var alle tre musikantene klare på at det var ekstra stas å spille i hjemlige trakter.

– Det er veldig moro å spille for familie og venner her i Hamar, og ekstra spesielt blir det når så mange kommer for å høre oss spille, sier eufonist Berg til bekreftende nikk fra rekkekamerat og tubaist Oskar Hermann. 

– Det er nesten så man kjenner på kroppen at man er i hjemtraktene, også merker jeg at jeg blir mye mer avslappet av å spille her, sier Hermann. Dagens gardemusikere ble en del av 3. gardekompani i september 2015, og gjengen fra Ringsaker kan fortelle om et begivenhetsrikt halvår som gardister. 

– Vi har allerede opplevd veldig mye, og i februar var vi på tur til Australia og New Zealand. Det var et eventyr og en fantastisk opplevelse, sier Berg. Hun forteller at de blant annet har holdt drilloppvisninger for fulle stadioner, og at de spilte for totalt 264.000 mennesket i løpet av oppholdet.

Under onsdagens konsert fikk publikum se et allsidig musikkorps som virkelig er i stand til å by på seg selv.Korpset åpnet konserten på formelt og høytidelig vis med finalen av Tchaikovsky 4. symfoni og fulgte opp med Alfred Reeds «El Camino Real», Grieg og Bjørnssons «landkjenning», «Army of the Nile» av Kenneth Alford og tema fra John Williams «Star Wars», men framsto på en langt mer løssluppen, funky og leken måte da de kom tilbake til andre sett. Da fikk publikum blant annet servert medleyer med musikk av både Abba og Earth, Wind & Fire, samt sangen «The Jazz Police» av Gordon Goodwin; En helt annen og langt mer moderne side av HMK Garde som de frammøtte satte stor pris på.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.