Hva skjer når en finne og en skotte finner tonen? Jo, de gifter seg og møtes på halvveien, midt i det norske folkemusikklandskapet.

«Widdershins» med den skotske felespilleren Sarah-Jane Summers og den finske gitaristen Juhani Silvola går nå på repeat i heimen. Ryktene skal ha det til de to er gift og bor i Norge, men det er ikke så viktig. Skiva er noe av det friskeste og mest spennende jeg har hørt i år. Det hele er lekent, muntert, kjapt og lett; det lukter norsk bygdeliv ispedd litt skotsk høyland. Liker du Knut Reiersrud når han er i folkemusikkhjørnet, så digger du sikkert også denne gjengen. Åpningslåta «Sydänyö» er deilig mørk og mystisk, etterfulgt av den fengende tittellåta. Summers spiller vanligvis både rent og vakkert, men her gnikker hun som en demon på fela. Tøft! «Sister Donna Kelly» festet seg umiddelbart på hjernen, og der er den fortsatt spikret fast. Skiva avsluttes sterkt med «Spike on a Bike» og en røff Silvola-solo. To kjappe og tilfredsstillende bank i gitarkassen, så er fela tilbake til lydbildet – og ekteparet kan krysse målstreken i skjønn harmoni. Blir du ikke i godt humør av dette, så er du nok en uhelbredelig liten surpomp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.