Med tretten år bak seg, er revygruppa tradisjonen tro og setter opp Væillsettrevyen for fjortende gang. På fredag er det premiere.

Livlig gjeng

I Vallset Samfunnshus satt latteren løst både i salen og på scenen. I rampelyset sto to sauer som foret på «gress» fra cannabisplantasjen som ble oppdaget langt inne i skogen utenfor Vallset, tidligere i år. Bandet på scenen og folka i salen, flirte så godt av vitsene at de måtte holde seg fast til stolene. Etter sceneskiftet kommer en gutt utkledd som Trygve Slagsvold Vedum inn på scenen. Han blir stilt spørsmål og svarer alltid med Vedums signaturlatter.

Manusene Revygruppa fra Vallset har skrevet, er fullspekket av scener og vitser fra det lokale nyhetsbildet og aktuelle saker fra nærmiljøet, presentert gjennom sketsjer, sanger og monologer. Alt er skrevet av gruppa.

Det er en lattermild og livlig gjeng i revy-apparatet, som så ut til å ha det veldig gøy med produksjonen av årets revy.

Etter første akt, med sang, sketsjer og blant annet et dansenummer hvor karene danser ballett, var det tid for en liten pause og evaluering av revyen så langt.

Frivillighet og dugnad

– Det er vanskelig å spå noe, men vi har god magefølelse. Vi får ikke vite hvor bra det er før vi ser responsen på fredag, sier Even Engen, som er leder i revystyret og nettopp har skiftet fra ballettskjørt til hawaiiskjorte. Det er pause og han slår seg ned på en stol i salen.

– Det er litt sjarmen at alt er gjort på dugnad og at ingen av oss får fem flate øre, sier revystyrelederen.

Engen forteller at overskuddet fra Væillsettrevyen går til kulturlivet i Stange kommune.

-Det er en drivkraft å få gi tilbake, legger han til.

Erik Johansen er 18 år gammel og deltar i Væillsettrevyen.

– Det er fantastisk å være med. Miljøet og alt det andre er fryktelig artig, sier Erik, som ser seg over skulderen og fastslår at han er den yngste i revygruppa. Det er andre året han deltar i de folkelige morsomhetene.

siste innspurt

Nå er tiden knapp for gjengen i årets Væillsettrevy. På fredag braker det nemlig løs i Vallset Samfunnshus. Den engasjerte, lokale revygjengen øver lange kvelder denne uken, for å levere best mulig når det blir folkefest i samfunnshuset under årets revy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.