De tre gikk ut av teaterhøgskolen i Helsingfors i 2001. Slik fant de hverandre – og slik har de, med jevne mellomrom, jobbet siden. Jonas Kippersund, Kim Gustafsson og Marc Svahnström er «Finlandssvenska Teatern». Med seg har de regissør Philipp Stengele. Fredag 27. januar er det premiere på Hamar teater. De første forestillingene spilles i Hamar, før troppen flytter seg til Finland.

Med seg i bagasjen har de både guttas møkkaprat i garderoben og Henrik Ibsens «En folkefiende»; Dr. Stockmans kamp med myndighetene og borgerskapet (les: «den sterkeste mann i verden, det er han som står mest alene»).

svette sokker

– Før var «locker room» bare svette sokker, nå er det også «talk», sier Phillip Stengele.

På scenen møter vi magikeren (Jonas Kippersund), «the drag» (Kim Gustafsson) og komikeren (Marc Svahnström) i deres cabaret – men ikke bare får vi se dem på scenen – men også i garderoben (the locker room) hvor maskene faller og tonen, stilen og innholdet forandres radikalt.

– Er det nyere mannsidealet han som tar garderobepraten opp på talerstolen?, spør herrene i Finlandssvenska Teatern.

INN OG UT

I stykket «The Locker Room Talk – en folkefiendtlig cabaret» får publikum være med de tre som lager en kabaret, med musikk, dans og trylling – men også får vi være med når de rusler inn i garderoben for å ta av sminken og hente fram whiskyflaska.

Spørsmålet er hvor langt de vil strekke strikken? Hvor langt vil de gå når det gjelder menns møkkaprat i «the locker room»? Vil vi som publikum også få gjennomgå, når de setter seg til rette bak garderobedøra? Og som politisk teater, vil de også angripe øvrigheta, til og med dem som gir dem finansiell støtte til å lage forestillingen?

– Akkurat nå sitter vi med spørsmålene, og prøver å forstå hvordan det hele henger sammen, sier de – et par uker før forestillingen er klargjort.

Fredag 27. januar er det premiere. Da får vi svar. Og ganske sikkert: enda flere spørsmål.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00