Det er musiker Kristian Møller Johansen (30) fra Hamar som står bak låten, mens hans italienske venninne Gerda Klotz har laget videoen med flere innspill fra Johansen.

Kortfilmfestival

Musikkvideoen er en animert fortelling om en mann som drikker seg til mot før han skal ut og fange den sagnomsuste sjøormen i Mjøsa med båt. Den skal vises under den internasjonale kortfilmfestivalen på italienske Sardinia neste uke, hvor den også er prisnominert i sin klasse.

– Det er veldig fint, og fin promotering for min musikk også – selv om det er Gerda som er nominert. Jeg har ikke tenkt meg på festivalen engang, forteller Johansen.

«Høgger'n» på båten

Men han har tipset om – for dem som bor rundt Mjøsa og nordmenn for øvrig – flere kjente elementer fra Mjøsa-distriktene du kan se i videoen.

– Hun skjønte jo ikke så mye av hvorfor det kunne stå «Høgger`n» på båten, men jeg har forklart henne tanken bak innspillene jeg har gitt, forteller han.

Akevitten og Odden
Vazelina Bilopphøggers, Løiten-akevitten og Domkirkeodden er blant de norske kjennemerkene fra Innlandet som dukker opp i fortellingen til den instrumentale låten «Mjøsa».

Den har Johansen laget under artistnavnet Melkeveien og fra produksjonsstudioet Dødpop Records, som han har drevet fra Oslo i flere år.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.