• MISS VIETNAM: Natalie Le fra Ottestad er kåret til Miss Vietnam.

Se video av Miss Natalie på amerikansk TV over.

Natalie Le er kåret til Miss Vietnam Global. Hun er norsk, kommer fra Ottestad i Stange, og har tidligere vært elev på Katta.

Natalie er født og oppvokst i Ottestad. Pappaen hennes kom til Norge og Ottestad på 1980-tallet.

Natalie Le har fått av seg krona, og har inntatt Oslo igjen, men minnene om det som skjedde i Los Angeles, er ikke glemt, og blir neppe glemt på lenge, lenge.

Natalie stilte nemlig opp i missekonkurransen der vietnamesiske jenter fra hele verden deltok. Og hun vant hele konkurransen.

- Jeg er stolt over å være fra Ottestad, sier hun.

- Jeg er stolt over å være norsk-vietnameser, og på den måten gjøre Norge kjent i utlandet, sier Natalie.

- Hvorfor ble du med på missekonkurransen?

- Jeg meldte meg på selv. Egentlig hadde jeg tenkt å kombinere det med en ferietur til USA, men det tok jo helt av. Nesten før jeg ante hva som skjedde var jeg en av ti jenter i finalen. Og så vant jeg hele greia. Det var stort, sier juss-studenten.

- Og nå blir det modelljobbing istedet for juss?

- De som står bak kåringen i USA vil jo svært gjerne at jeg kommer tilbake for å jobbe som modell. Jeg får tenke litt på det, sier 24-åringen som nå om dagen er mest opptatt av å bli ferdig med studiene i Oslo.   

Missetittelen henger høyt i det vietnamesiske miljøet i USA og Vietnam.

- Etter kroningen har jeg vært med på flere TV-show i USA. I sommer skal jeg være med på frivilighetshetsarbeid i to uker i Vietnam. I tillegg skal jeg være med på prosjekt Sjøblomst i Oslo, sier Natalie.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00