Prøysenfestivalen går med mellom 100.000 og 150.000 kroner i overskudd, Kirsten Flagstad Festival går med cirka 30.000 i overskudd, Tømmerstock går i null, Stoppested verden går i null – og AnJazz går med 100.000 kroner i minus.

AnJazz hadde et lite overskudd etter fjoråret, men også de pengene er brukt opp. Nå jobber Anja Katrine Tomter alt hun kan for å betale regninger. Ifølge henne selv kan også kortsiktig lån bli en løsning.

AnJazz fortsetter

Anja Katrine Tomter trekker fram Ane Brun-konserten som en av årsakene til underskuddet.

Hun var sikker på at konserten ville bli utsolgt med 850 ståbilletter i Hamar kulturhus, men publikum kjøpte ikke billetter før konserten ble solgt inn med sitteplasser – noe som ga færre plasser og en kraftig svikt i inntektene.

– Er det så dramatisk at årets festival kan bli den siste AnJazz?

– Nei, vi gir oss ikke med dette, sier Anja Katrine Tomter – som understreker at årets nivå på bidraget fra kommunen er helt avgjørende.

Festival-sommer

At musikkfestivalene i regionen trekker folk er det liten tvil om. Til Prøysenfestivalen og Stoppested verden kom flere enn 11.000 på hvert av arrangementene. 6.000 betalte for å delta på Tømmerstock, 4.027 deltok på Kirsten Flagstad Festival – og AnJazz hadde mellom 3.000 og 3.500 besøkende.

Fra alle festivalene ble det rapportert om suksess, både når det gjaldt artister og stemning.

Beste AnJazz

– Beste AnJazz vi har arrangert. Vi var utrolig fornøyd med programmeringen, sier Anja Katrine Tomter.

Hun står nå bak musikkfestivalen som har lengst levetid i regionen, AnJazz ble første gang arrangert i 2005.

I disse dager gjøres regninger og regnskap opp for festivalarrangørene, men også sitter driverne med søknader om penger til neste års festivaler. Felles for dem alle er at driften er helt avhengig av offentlig støtte. Og selvsagt at publikum kommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.