Folkefesten var et faktum fredag kveld. 10.000 publikummere foran scenen på Stortorget (og drøyt 500 på «gratishaugen» i Kirkebakken) gjorde sitt til at det klinget i kassa på Hamars etablissementer både før og etter konserten.

Se bildene fra Elton John-konserten her.

Legger igjen 4–5 millioner

– At dette betyr mye for regionen og Hamar by er jeg ikke i tvil om, sier Merethe Sandum, daglig leder i Hamarregionen Reiseliv.

Arrangørene har opplyst om at 40 prosent av billettene ble solgt til personer utenfor distriktet. Ifølge Sandum har det vært nærmere 1000 hotellbookinger i forbindelse med konserten.

– Undersøkelser viser at en festivaldeltaker legger igjen cirka 2.200 kroner i snitt på overnatting og mat og drikke. Så hvis man tar de 1000 vi i utgangspunktet vet har sjekket inn på hotell, pluss 3000 som kanskje har privat overnatting, men er ute og spiser, tenker jeg et sted mellom 4,5 og 5 millioner kroner i meromsetning, sier Sandum.

Drakk øl for over 1 mill.

Et publikumsantall på 10.000 og billettpris på 835 kroner gir arrangørene drøyt 8,3 millioner kroner i rene billettinntekter. På grunn en avtale med Live Nation om å dele på inntektene fra de siste 2000 billettene er den reelle inntekten litt lavere.

– Vi har ikke hele inntekten på de 10.000 billettene, men vi estimerer vi mellom en halv og en million i overskudd, sier kultursjef Morten Midtlien.

– Vi har også tatt på oss utgifter i år, som ikke vil bli utgifter senere, i form av infrastruktur som strøm, platting, internett og mange andre elementer, sier Midtlien.

Totalrammen på prosjektet er på rundt 6,8 millioner.

– Da er ikke inntekter fra ølsalg medberegnet. Ølsalget var større i år. Omsetningen ligger på et sted mellom 1 og 1,5 millioner kroner, opplyser Midtlien.

De tre arrangørene Hamar kommune, Stange kommune og Hamar Olympiske Anlegg er i år jevnbyrdige eiere og risikotakere. Hvorvidt overskuddet går tilbake til kommunekassa, eller om det legges i et risikofond til kommende konserter, er ennå ikke bestemt.

Les også
KULTUR Låt-for-låt-anmeldelse: Elton John på Stortorget.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.