Onsdag 12. juni samler Flagstadfestivalen noen av de fremste utøverne innen klassisk musikk med tilknytning til Mjøsområdet i Hamardomen.

Sopranen Eli Kristin Hanssveen (fra Biri) gjorde stor suksess for to år siden mens mezzosopranen Ingeborg Gillebo (fra Øyer) dessverre måtte melde avbud til fjorårets festival. I år stiller begge sangerne som til daglig er solister ved Operaen i Oslo. Operatalentet fra Valset, Bernt Ola Volungholen, er student ved Operahøgskolen i Oslo og har en rekke opptredener bak seg under tidligere festivaler. I år synger han for første gang under åpningskonserten. Fiolinisten Guro Kleven Hagen fra Valdres fikk sitt gjennombrudd som 16 åring da hun ble nr. 2 i Eurovision Young Musicians i Wien, og kombinerer i dag solistopptredener med studier i Berlin. Hamarkoret Collegium Vocale er for mange kjent fra Klassisk julekonsert i Vang kirke og har vunnet priser i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser. I fjor sang de ”Messias” under avslutningskonserten” i Hamar domkirke. Orkester er Kirsten Flagstad Festivalorkester – Mjøsmusikk under ledelse av Eldar Nilsen og konferansier er kunstnerisk leder Bjørn Simensen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.