Allerede etter fjorårssommeren signaliserte Bernt Ola Volungholen at han skulle ha en roligere sommersesong i år. Men et par større arrangement er det likevel blitt. 25. juni gjør han konserten «En midtsommernattsdrøm» i Kvennstugua – der de 1.000 billettene for lengst er utsolgt. Deretter venter konserten «Til Hedmarken» som en miniturné til to såpass ulike konsertarenaer som Møller Bil Hamar og Prestegards-låven i Vallset. Som tittelen antyder er det musikk av hedmarkskomponister og hedmarksforfattere som her står på programmet.

– Det er veldig artig å gjøre noe på hjemmebane som også er lokalt forankret. Da blir det ekstra sterkt, sier han.

liker seg heme

Akkurat nå spiller han «La Traviata» i Luzern. Samtidig er programmet for sesongen 2017–18 lagt, der Bernt Ola skal være med på ikke mindre enn 10 produksjoner og gjøre 98 forestillinger. Han har hatt det travelt det første året i Sveits, men det andre året blir ikke mindre travelt.

Og nå og da merker han hjemlengselen.

– Jeg liker å arbeide hjemmefra, sier han.

– Jeg er takknemlig for å få jobbe i Sveits. Men på lengre sikt ser jeg nok Hedmarken som et sted å jobbe fra.

ulike konserter

De to konsertene han skal gjøre på Hedmarken i år, har helt forskjellig program. I Kvennstugua er det danske «Elverskud» som er hovedverket. I konserten «Til Hedmarken», som er et samarbeid med blant annet RingsakerOperaen, handler det mer om Anders Sørensens «Hilsen til Hamar» og Anders Ørbæks «Kveldssol over Sælid». Pluss sanger som Prøysens «Trassvisa hennes Tora», og flere av Sandbeck, Skjæraasen, Børli og Halldis Moren Vesaas.

Deler av dette stoffet skal det også gjøres en innspilling av, selv om det ikke er klart om det blir en fysisk cd eller ikke.

– For meg har det vært spennende å dykke ned i dette tekstmaterialet, og kanskje også så noen frø til at flere komponister kan få lyst til å se nærmere på stoffet, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.