Og for en stemning disse fire skapte! For selv om Silje Nergaard er tryggheten selv på scenen, og stråler ut en enorm ro, så ble det ingen dødpunkter, takket være det samspilte bandet og et sublimt lysshow.

bandet

Det ble så mye mer enn jazz, med Andreas Ulvo på tangenter, som skapte tidløse stemninger med mangfoldige effekter. Audun Erlien på bass sørget for et godt driv, og var ikke redd for å ta en solo selv. På «Amy» var det kun han som akkompagnerte Nergaard, med et imponerende og herlig jazzy komp, før Ulvo fylte ut med noen synthtoner.

Wetle Holte på trommer på sin tur viste hele spektrumet. Han improviserte en spennende overgang fra godnattsangen «Hush little bird» til «Run run run», hvor han utfordret Ulvo med harde kampslag. Men han klarte også det lavmælte, i «Dance me love». Det er litt av et band som Nergaard har skaffet seg!

Heldigvis klarte hun å følge det opp med sin klare stemmen, som er så kontrollert, men samtidig så følsom og innlevd. Tekstene kom tydelig fram, og der hvor hun introduserte sangene med en liten historie skapte hun et tett bånd med publikumet sitt. Vokalteknisk er hun fantastisk, sjonglerte lett fra høyt til lavt, og mellom pop og jazz. Uttrykket hennes gir liksom næring til sjelen, med en varsom ro som er enestående.

Nært

Flere av låtene fra det siste albumet ble presentert, som omhandler historier om mennesker som har berørt Nergaard.

«Cocco Bello» ble til i Italia, med et opptak av en kokosnøttselger. Selve opptaket på telefonen ble spilt av i starten og slutten av låten, og ga en helt annen effekt enn på platen. Det ble så mye mer personlig, og det samme skjedde med flere av låtene. For selv bakom det kontrollerte så skinte forkjærligheten for musikken, hendelser og mennesker gjennom. Det ble nært allikevel. Og selv med et musikalsk intermesso i mange av låtene, ble det store kontraster i uttrykket. Alt fra heftig driv til lavmælt melankoli. Og her må lyssettingen nevnes! Det matchet stemningen perfekt, med farger og romeffekter. Alt fra intimt og mørkt, til lyst og stort. Det ble en helhetlig og nydelig opplevelse!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.