For med hele 40 prosent nye sangere står koret foran en spennende sesong. De skal delta på korkonkurranse i inn- og utlandet. I går kveld fikk publikum et innblikk i statusen. Og de er godt i gang! Mye er på plass, slik som tekst, rytmer, koreografi og sangglede og innlevelse.

Koret har vært på et skyhøyt nivå før, og det gjenstår litt før de er der igjen. Men med så mye pågangsmot hos ungdommene, og ikke minst kompetanse hos dirigent Thomas Caplin, kan det ventes at dette vil gå i boks.

tekster med innhold

Konserten i går hadde mange lag. Det handler ikke bare om å synge pent, men først og fremst om formidling. Koret ønsker å få fram hvordan integritet høres ut i en musikalsk sammenheng. Caplin leste høyt flere av sangtekstene, noe som var et godt grep.

Det framførte flere for publikum ukjente sanger, slik som «Hymne of axciom» av Vienna Teng, med en kritisk tekst om teknologiske duppeditter vi bruker i hverdagen. Det var et av innslagene hvor koret startet meget bra, men mistet noe energi på veien. En sang med et stort potensial når sangteknikken hos alle har kommet på plass, og som kommer til å bevege tilhørere, nettopp fordi den blir framført av ungdommer.

mye på plass

En del av repertoaret er allerede godt på plass, og åpningsnummeret «Eatnem Vuelie» satte en høy standard. «Bruremarsj» ble til en gledesmarsj med god dybde. At

det ikke mangler på mot viste koret på «Famine song», en sang med store utfordringer når det gjelder innlevelse. Sangerne viste mye initiativ, og særlig bassene utmerket seg her.

Sprell

At koret går sin egen veg ble klart da de inviterte til et «verksted» midt i konserten, og rett og slett presenterte to sanger i utviklingsfasen. Det var et artig og uhøytidelig innslag, hvor sangerne sto stemmevis med noter. Her ble det klart på hvilket nivå koret arbeider når det gjelder korkonkurransene. Bare hør på tittelen: «Kaikki maat te riemuitkaattke», en utradisjonell finsk (apropos tekstlæring!) salme, med en drivende rytme. På den italienske «Nonsense» må koret prestere uante rytmer og intervaller på 65 sekunder, noe som tok nesten pusten av publikum. Det står respekt av denne gjengen, som hiver seg uredd i kast med disse krevende utfordringene!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.