– På Spellemannprisen og ulike tilstelninger har vi alltid delt garderobe, men det er først nå vi skal stå på scena sammen, sier Eldar Vågan om Øystein Dolmen.

). juni braker det løs med sommershow på Tjuvholmen med Vågan og Dolmen, som er kjent fra Knutsen & Ludvigsen. Årets show har fått navnet «Torsk i taklampa». De skal holde det gående i fire uker denne sommeren.

– Det blir et show i verdensklasse, og nå med en trønder, smiler Vågan.

De lover at de skal spille låter under showet som er godt kjent for folk flest.

– Det vil bli de mest kjente låtene til Knutsen & Ludvigsen og noen låter som jeg har laget. Det kan nok også bli et par-tre nye låter, sier Vågan.

Gjensidig respekt

Og med de to samlet på scenen vil det nok langt fra være fritt for humor under showet.

– Ja, vi gjør jo så godt vi kan. Det blir mye skitsnakk og folk ler av det. Men om de ler av medlidenhet, det vet vi ikke, flirer Dolmen.

Selv om de to aldri har stått på samme scene før, har de god kjennskap til hverandres musikk.

– Jeg oppdaget Knutsen & Ludvigsen da jeg var ni år. En veldig stor del av barndommen min var Knutsen & Ludvigsen-låter, sier Vågan.

De legger ikke skjul på at de har stor respekt for hverandre.

– Jeg synes det er ganske fantastisk at jeg som har vært blodfan av Vazelina skal få stå på scena sammen med Eldar, og jeg kommer til å være starstruck første halvdel av forestillingen, sier Dolmen.

– Gleder meg veldig

Med seg på scena får de samme musikere som Vågan har hatt med seg tidligere, «The Eldarados», med Terje Methi, Tor Welo og Even Finsrud. Ifølge Vågan blir forestillingen for alle aldre.

– Det blir familievennlig, spesielt på søndager. Vi bruker ikke stygge ord på scena, sier han.

Nå gjenstår det en del øving for de to før de er klare for fire uker i teltet på Tjuvholmen.

– Jeg gleder meg veldig til dette. Det er også mye av den samme kulturen her som i Trøndelag. Så utpå kvelden blir vi ett, sier Dolmen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.