– Jeg vet ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere foran en mikrofon, men jeg har prøvd litt med et garnnøste og hårbørste, ler May Elin Lilleløkken.

Lørdag står hun på scenen sammen med proffer, i Gregers nye satsing: stand up en kveld i måneden.

– Jeg har jo ingen erfaring, dette var noe jeg bråbestemte meg for å gjøre, sier May Eli Lilleløkken.

– Egentlig startet det vel sist sommer, da en gjeng var samlet på stranda ved Osensjøen – og vi ble sittende og fortelle historier. Her var det også folk jeg ikke kjente, og de lå langflate da jeg begynte å fortelle, sier May Eli Lilleløkken.

– Sjøl syntes jeg vel at det ikke var så morsomt.

Jentekveld

Litt senere var hun med på en jentekveld på Hamar, der de begynte å tulle litt med å kle seg ut og bruke parykker – og ta bilder og legge ut disse på Facebook.

– Jeg deltok med litt rollespill, og da var det noen som sa: «Nå må du bruke dette til noe, May Eli!»

Anledningen kom med Gregers nye stand up-kvelder, hvor amatører også kan få prøve seg. Hun tok kontakt med arrangøren «Bumblebee», som inviterte henne til Oslo – men da sa May Eli at hun holdt til på Hamar – og så ble det bestemt at hun skulle stille opp lørdag 25. februar.

En rød tråd

May Eli Lilleløkken, som jobber som nattevakt, bruker mye av sin tid på å skrive – og hun har jobbet fram en egen tekst til lørdagens opptreden.

– Det er jo en rød tråd i det hele, da, sier hun – og røper at det lørdag vil handle om undringer omkring singellivet. Hun kan reglene for å stille opp; ikke sparke nedover, ha skrevet cirka halvannen side – og holde seg innenfor fem minutter. – Søsteren min er spent på om jeg klarer å slutte når jeg først er i gang, ler May Eli.

Jørn Nielsen på Gregers tror det er plass til en stand up-kveld, en gang i måneden eller et par ganger i kvartalet. Lørdag heter artistene Sondre Stømer, Kristoffer Ervik, Sebastian Tjørstad, Adam T. Tumidajewicz, Greg Faulkner – og May Eli Lilleløkken, bosatt i Ottestad, opprinnelig fra Åsbygda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00