Slik er opplegget i den nye episoden av humorserien «Presten» på NRK lørdag, med Bjarte Tjøstheim som prest. I rollen som brud stiller Matilde Solbakken fra Hamar. Og mange har sett episoden allerede; den ble tilgjengelig på nett fredag, og er allerede sett av over 100.000, ifølge NRKs oversikt.

– En søt og morsom serie, og jeg synes ikke den gjør narr av kirka i det hele tatt, sier Matilde Solbakken.

– Og timingen er jo veldig god.

Hamar-besøk

Matilde Solbakken, som bodde i Hamar til hun var ferdig på videregående, har vært med på to forestillinger i Hamar kulturhus den siste tida. Først var det «Jul i Blåfjell», så var det «Hakkebakkeskogen». Den siste er blitt spilt over 130 ganger, med Matilde i rollene som både Petter Pinnsvin, Bjørnemor og Stabbursmusa.

– Det er noen skift som går rimelig fort, sier hun.

– Men det var veldig morsomt å spille på Hamar igjen. Det er jo tolv år siden jeg bodde her.

Og innimellom gjør hun Kiwi-reklame.

– Det er morsomt å gjøre mye forskjellig, sier hun.

– En forestilling som «Jul i Blåfjell» er jo magisk, men den er aktuell den også, for blånissene viser seg å være ganske rasistiske.

Ny gruppe

Sammen med søstera Karoline Solbakken og Maria Remøe har Matilde nettopp startet teatergruppa Teaterekspedisjonen. Hensikten er å gjøre forestillinger for barn og barnefamilier, forteller hun.

– Vi har lyst til å gjøre noe utendørs i Hamar, med utgangspunkt i kjente eventyr, sier hun.

Ophelia

Matilde Solbakken er utdannet fra Skuespillerskolen Ophelia i København. Her fikk hun tidlig en rolle i den danske komedieserien «Sjit Happens», som har fått flere priser. Her til lands har hun jobbet både på Teatret Vårt og Oslo Nye Teater. Og hun har gjort mye for barn; ut over «Hakkebakkeskogen» og «Jul i Blåfjell» kan hun skilte med «Karlsson på taket», tv-serien «Mors Lille Hjelper» og stemmene til Guro, Jenny og mamma i NRK Barne-TVs Regnbue Ruby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.