• Pizza: Det er dette som er Pizzaninis varemerke, den velsmakende pizzaen med sprø bunn.
  • Burger: Liten homestyleburger med perfekt pommes frites.

En følelse av storby, sier Henriette. -Litt sånn Manhattan på Hamar?

Storbybildene preger veggene, og lokalet er stort, lyst og moderne. Vi besøkte den nyeste delen av Pizzanini. Stål og glass. Innbydende.

Og vi får en hyggelig velkomst av den smilende servitøren som gir oss en rikholdig meny i hånden og hver vår cola på bordet.

Amerikansk julemusikk i bakgrunnen gjør at den mørke Hamar-kvelden kjennes litt lysere og varmere. Pizzanini er populært! Det er knapt et bord ledig, og stemningen i restauranten er meget god.

Hanna hadde egentlig sett for seg at kvelden skulle handle om pizza, men hun oppdager at Pizzanini også har mye annet på menyen.

Hun velger derfor den minste homestyleburgeren, og så satser hun heller på å stjele noen biter fra Henriettes pizza etterpå. Pizzaen har sprø bunn, toppet med en god tomatsaus og friske råvarer. Tomatsausen og rømmesausen som følger med er også unike for stedet.

Hanna angrer litt på det valget. Pommes friten er riktignok veldig god, akkurat slik den skal være. Men hun har helt klart smakt saftigere burgere.

-Ikke så mye smak som jeg hadde håpet på, sier hun.

Og den imøtekommende og hyggelige servitøren har måttet unnskylde seg litt. Pizzanini har gått tom for bacon som skulle være på burgeren.

-Det er kanskje først og fremst pizza som er greia her på Pizzanini?

For Henriette har kastet seg over pizzamenyen, og er godt i gang med sin nummer 4. Parma.

Parmaskinke, basilikum, pesto og cherrytomater. Et spennende og veldig godt valg.

Heldigvis for Hanna begynner mettheten å melde seg hos bordvenninnen.

Det er masse igjen av den andre pizzahalvdelen som består av nummer. 11 Pizzanini spesial. Biff, løk og paprika. Mmmm, sånn skal pizza smake! Og dette er en klassiker som har vært på menyen lenge.

Her har antakelig mange hamarsinger sin pizza-favoritt. Den ganske nyoppussede delen av restauranten med baren viser at stedet evner å fornye seg. Selv om Henriette har spist pizza her i en mannsalder og liker å mimre litt over den gangen dette var en av de få restaurantene hun var gammel nok til å komme inn på.

Les også
Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00