3 stk kyllingfilet i små terninger

2 ss margarin til steking

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

2 ss grovhakket hasselnøtter

1 ss grovhakket frisk salvie

Eple- og sellerisuppe

1 stk grovhakket løk

1 stilk grovhakket stilkselleri (stangselleri)

1 ss olje til steking

1⁄2 stk sellerirot i terninger

2 stk røde eple, skrelt og i biter

1 kvist frisk timian

1 l vann

2 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

4 stk grove rundstykker

Slik gjør du:

1. Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 munitter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.

2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.

3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.

4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie.

Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med grove minibaguetter.

(Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.