• Kakedisk: Alle tiders-kaka og creme fraiche-kaka slår det meste.
  • Driver godt: Kai Hansen (t.v.) og Matti Räty er begge sterkt til stede i rommet.

«Jeg har lyst til å sitte i den røde plysjsofaen i dag», sier Henriette. «Men der må en jo nesten ligge og spise,» sier Hanna. «Men er ikke det ekstra herlig, da?» sier Henriette.

For det er noe eget med Kai & Mattis Café. Det er et sted der det er lov å unne seg litt ekstra, og gjerne tillate seg en ekstra stor bit syndefull kake. For dette er ikke noen plass for de puritanske av hjertet.

Denne innstillingen har bidratt til å gjøre Kai & Mattis Café til Hamars suverent beste kafé, og det har den vært helt siden starten for snart tre år siden. Og aller best er kakedisken.

«Velkommen til en annen verden» er et slagord de gjerne benytter på facebooksida si. Det er da også godt beskrivende, for det er nettopp en slik forflytning som skjer med det samme du åpner døra.

«Åh», sier Hanna og trekker pusten så snart de er innafor og englene daler ned i skjul. «Nå kan Hamar bare være igjen der ute.»

For ikke å skeie helt ut i søte syndigheter, starter de med det mest solide av alt på menyen på veggen. «Hedmarkspai med pottit (179 kroner) – det må da være nøkternt nok til en start», sier Henriette. Og det stemmer. «Kanskje er den drøyt kompakt, og kunne sikkert sprudlet litt mer, men da ville den kanskje ikke vært hedmarkspai», sier Henriette.

«Jeg kunne også tenkt meg litt mer fres i pitabrødet med kylling (149 kroner), for det har det vært før», sier Hanna. «Men det er uansett ingen kafé i Hamar som serverer maten like fint.»

Og om lunsjrettene ikke helt står seg til en femmer denne gangen, så er kakene nærmere sekseren. For det er kakedisken som er høydepunktet. Verken Alle tiders-kaka eller crème fraiche-kaka (76 kroner) er mulige å motstå, og Matti trenger ikke spare på vaniljesausen, for en får lett ubehersket fråtselyst.

«Men ikke softis attåt i dag», sier Hanna, og bestemmer seg brått for et sunnere liv. «Og det er jo så mye bær på denne fruktfatkaka at den må bare være kjempesunn».

Noe av sjarmen med «Kai & Mattis Café, er at innehaverne selv er alltid personlig til stede overalt. Og ingen skal kunne være i tvil om at de liker jobben sin, og da sørger de for at kundene liker seg også.

«Og skulle du et øyeblikk lure på hvor Kai befinner seg,» sier Henriette, «så er det bare å gå etter latterlyden, så finner du’n.»

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.