Administrerende direktør Viggo Sundmoen i Hamar Olympiske Anlegg jakter både på penger og folk til Idrettsgalla 2012 i Hamar OL-Amfi 7. januar.
- Det er superviktig at hallen fylles opp. Det skaper god stemning, noe som betyr mye for tv-produksjonen og inntrykket av Hamar. Ikke minst er dette viktig nå, siden Idrettsgalla 2012 er det siste arrangementet i denne avtaleperioden. Vi håper selvsagt på en ny tre- eller femårskontrakt, og da er vi avhengig av at Idrettsgalla 2012 blir vellykket, sier Sundmoen.

Hamar Olympiske Anlegg (HOA) har denne gangen som sist bedt Vikinglauget og Regionrådet for Hamar-regionen være med å garantere for at det blir solgt billetter på tribunen for minst 400.000 kroner. Vikinglauget har allerede sagt ja, forutsatt at regionrådet gjør det samme når saken snart skal behandles. Med andre ord, hvis det blir solgt billetter for mindre enn 400.000 kroner, må de tre garantistene dele på å betale den resterende summen. Det skjedde i forbindelse med Idrettsgalla 2011. Da ble det bare solgt billetter på tribunene for 320.000 kroner. Hver garantist måtte ut med vel 26.000 kroner.

- Vi har rundt 2.500 billetter til salgs på tribunene. Salget begynner rundt 20. november, opplyser Sundmoen.
HOA har i tillegg garantert for 620 plasser selv, derav 500 plasser ute på golvet, der gjestene serveres treretters middag. Det er særlig bedrifter, som kjøper disse plassene, og dette salget er alt i gang.
Det er foreløpig uklart hvilke artister som skal opptre på Idrettsgalla 2012. Det er NRK, som bestemmer dette.
Sundmoen er opptatt av at idrettsgallaen er svært god reklame for Hamar og Hedmarken. En av prisene som deles ut på idrettsgallaen, er prisen til Årets ildsjel.
- Allerede nå er nominasjonsprosessen i gang. Det betyr at Idrettsgalla 2012 og Hamar blir nevnt jevnlig på NRK. Dette fortsetter helt til 7. januar. HOA vurderer idrettsgallaen som et svært viktig arrangement for regionen, og vi er avhengig av suksess nå for at dette skal fortsette også i årene framover. Idrettsgalla 2011 ble sett av hele 1,4 millioner seere, påpeker Sundmoen.
Det er NRK, Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund, som eier idrettsgallaen.
Også i Norges Idrettsforbund er forberedelsene i full gang, og det er sendt invitasjon til kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) i håp om at hun kommer til Hamar denne gangen som sist.
- Programmet starter på Scandic Hotell med seminar. Deretter er det sammenkomst og vorspiel hos Norsk Tipping før selve idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi. Det hele avsluttes med nachspiel på Scandic, hvor det også er innkvartering, heter det i innbydelsen.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.