Planen var at Mari Boine og hennes band skulle spille på stupetårnet i Hamar klokken 5 natt til lørdag. Denne konserten blir nå flyttet til Hamardomen, etter dystre varsler fra Meteorologisk institutt.

Stiv kuling natt til lørdag

- Med værprognosene som foreligger nå må vi bare ta en avgjørelse om å gjennomføre konserten innendørs, skriver daglig leder Ørnulf Ring i Festspillene i Elverum i en pressemelding.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel med oransje aktsomhetsnivå for lokalt sterke vindkast for store deler Østafjells, og Fylkesmannen i Hedmark har sendt alle kommuner varsel om å vurdere nødvendige tiltak.

- Det er meldt om stiv kuling natt til lørdag og enda sterkere vind mens riggingen skulle ha foregått, sier Ring.

På yr.no advarer instituttet om at gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. "Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs." skriver nettstedet.

- Vi har et ansvar for sikkerheten til artister og publikum, og kan ikke avvente ytterligere prognoser, sier Ring.

- Måtte ta en beslutning i dag

- Det er fantastisk på Koigen, men det er også fantastisk i Hamardomen. Sånn som situasjon er nå vil det bli en utrolig mye mer hyggelig opplevelse i domen, både for artister og publikum, enn å stå i vindkast og sidelengs regn på Stupetårnet, sier kultursjef Morten Midtlien. 

-  Det litt morsomme er at det i dag er 20-årsmarkingen for Hamardomen, så i dag har vi både hatt jubileum og hurtigbooking. Jeg tror virkelig den arenaen vil yte konseptet rettferdighet. 

Kun ståplasser igjen

Ifølge Midtlien er det omtrent 700 som har kjøpt billetter til konserten. 

- Det er såpass mange forhåndssolgte billetter at vi ble nødt til å fatte en beslutning i dag. Og sånn det ser ut nå ble det å flytte konserten. Vil ville ivareta å skape en magisk stemning, og soloppgangen får vi allikevel med oss gjennom glassvinduene i domen. 

Kommunen opplyser om at kjøpte billetter ikke refunderes, da det er været som er årsaken til flyttingen. Det blir også færre som får mulighet til å se konserten, da det er begrenset med plass i Hamardomen.

- Vi er avhengig av å nå ut til folk, både de som har kjøpt og de som ikke har kjøpt. Skulle det bli utsolgt går vi selvfølgelig ut med informasjon om det, så folk slipper å stå opp tidlig for ingen nytte. Sånn som vi rigger nå kan vi få inn 800 i Hamardomen. De siste hundre blir ståplasser, sier Midtlien. 

I fjor var det Bugge Wesseltoft som spilte under den idylliske Soloppgangskonserten. Les saken og se bilder fra konserten her!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00