Elisabeth Werp har et stort publikum i Hamar, som lenge har fulgt tett på utviklingen i arbeidene hennes. Snart 25 år er gått siden hun hadde sin første utstilling i Hamar, i 1993, den gangen i Galleri Hervold. I 2015 hadde hun sin første utstilling i Galleri EKG, der hun nå er tilbake med malerier og grafikk.

Gjennom årene har Hamars kunstpublikum fått en enestående anledning til å følge utviklingen hennes. Og ved flere anledninger har hun framhevet Hamars betydning for henne.

– Jeg kan nesten si at Hamar er min malerfødeby, uttalte hun forrige gang hun stilte ut i Hamar.

Når hun nå er tilbake, er det da også en av høstens sentrale utstillinger her i byen.

NY SIDE

I utstillingen hennes denne gangen kan det la seg ane en lysere tone. Selv mener hun at det henger sammen med at det er blitt mer farger i arbeidene hennes.

– Jeg har jobbet så mye med jordfarger og gråskalaer, sier hun.

Derfor er det egnet til å overraske når andre farger nå gjør seg gjeldende.

Puslespill

Tematisk har hun gjerne vært opptatt av forgjengelighet og tap, lengsel og forlatthet. Og slik er det denne gangen også. Det kan være en historie hvordan alt brytes ned, går i stykker, som biter i et puslespill. Men der alt samles til slutt.

Enten det er bordet, stolen eller glasset, er det enkle ting, men det bærer så mye historie i seg, sier hun.

Spenningen mellom det mørke og nedbrytende kontra det lyse og oppbyggende har vært et gjennomgående tema i mange av arbeidene hennes. For håpet og mulighetene er her også, og kanskje enda sterkere til stede i årets utstilling, der nettopp de lysere fargene er blitt mer framtredende.

«Et håp kan være skjørt, men det er der, og kan bære deg gjennom mørket», er en Werp-uttalelse som peker inn mot en kjerne i virksomheten.

«Werp er av den oppfatning at minner om det lille lyset slik det kan fortone seg i mørket, også kan resultere i noe uventet vakkert», heter det i presseskrivet.

Og det er dette vakre hun søker mot i de komplekse og symbolfylte maleriene sine.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00