For tredje året hadde skøyteskolen satt opp sin versjon av Tor Karseths kjente syngespill «Lussi». Med sin egen vri foregikk hele stykket på isen, og de unge kunstløperne briljerte med både kunstløp, sang og skuespill.

Fryktede Lussi

Stykket handler om fire unger fra nåtida som reiser tilbake til gamle dager, hvor de møter fire andre unger. Førjulsstykket viser hvordan de levde før, alt som måtte gjøres før jul, og hvor redde de var for den fryktede Lussi og andre underjordiske vesener.

Til tross for forskjellige liv finner de åtte barna ut at de likevel er like. De kan alle være redde og bekymret, men ungene fra nåtiden er bekymret for alle som ikke har det like godt, og tror ikke på Lussi. De tror heller på vår tids Lucia, kalt Lussi med lyset, som representerer de gode tankene.

Krevende kombinasjon

Sammen med Tor Karseth, mannen bak stykket, har Ann-Julie Arnesen og Stine L. Olastuen satt opp forestillingen. Kunstløpslærer Lillian Arnesen har hatt det administrative ansvaret og jobbet med oppsetningen siden november. Hun mener kondisjonen kan være en utfordring når et syngespill skal gjøres på isen.

- Det krever mye av pusten å både skøyte, danse, synge og spille på samme tid, sier hun.Det er ikke gitt at kunstløpere også er komfortable med å synge og spille, men Arnesen tror de har lært mye fra idretten.- Det er utfordrende å stå helt alene på isen og vise seg fram under konkurranser, så de har nok hentet fram det motet, og brukt det i forestillingen.

Små og store

Det var et stort aldersspenn da forestillingens yngste var drøye to år gammel og de eldste tjueni. Mens de yngste spilte Lussis følgere i Lussireia, hadde de eldste hovedrollene som de åtte ungene, hvor de både danset og sang solo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.