Det mener professor i litteratur Ole Karlsen er noe av det som lista over hedmarksverk forteller om.

– Enten det er Kjell Aukrusts eller Alf Prøysens skikkelser, så er det de som er litt annerledes som trekkes fram. Det er en anti-autoritær holdning som framheves. Folk liker åpenbart sære typer, men de skal ikke la seg pille på nesen, som Teskjekjerringa.

– Men det er pussig at det ikke er med eldre verker enn fra forrige århundre, sier Ole Karlsen.

– Et fellestrekk ved mange verk, er at det er det folkelige uttrykket og den lune humoren som trekkes fram, sier Kunstbankens direktør Ingrid Blekastad. Lista viser også at det tar en stund før nye verk blir folkeeie. Vi ser også at det tar lengre tid for at nye verker i bildekunsten kommer inn, enn i litteratur og musikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.