• Konsert: Odd Nordstoga har få billetter igjen til to konserter 12. desember.

1. desember skal kulturhuset være pyntet til jul. Samme dag som julegrantenningen skal foregå ute på Stortorget på ettermiddagen, blir det «Jul i kulturhuset» innendørs med blant annet innvielse av pepperkakeutstillingen, kåring av vinneren, og første lørdag ut med «Julelørdag i Kulturhuset».

– Med «Jul i Kulturhuset» ønsker Hamar kulturhus å glede familier, barn, ungdom og voksne med julestemning i desember, sier programansvarlig Mocci Ryen.

Torsdag var hun i gang med å befolke pepperkakebyen i foajeen.

– Ser du godt etter, oppdager du kanskje ordføreren også, sier hun. For det er en pepperkakemann her som har både ordførerkjede og krøllete hår.

Julelørdag

I år som i fjor er «Julelørdag i Kulturhuset» et gratisarrangement for barn og voksne som «ønsker å finne roen og den gode julestemningen», som Mocci Ryen sier.

«Julelørdag i Kulturhuset» er åpent hver lørdag fra 1. til 15. desember.

I passasjen kan publikum også få anledning til å utforske ulike tablåer, som den magiske juletreskogen, forteller Mocci. Det kan godt hende ungene får møte nissen også.

Kulturhuset arrangerer også gratis julearrangementer i løpet av desember, i samarbeid med blant andre aktørene på huset.

Overraskelser

– Målet vårt er å skape en yrende og koselig stemning, sier Truls Pedersen, som er produsent i Hamar kommune.

– Hvis du kjenner på julestresset, er det hit du bør gå, sier han.

Men Truls og Mocci lover ikke bare avslappende julestemning, men også overraskelser.

– Spesielt i første etasje kan det nok by på en og annen overraskelse for publikum, sier Truls.

Konserter

Julekonsertene tjuvstartet med Sissel Kyrkjebø, som hadde to utsolgte hus i forrige uke. Blant dem som selger godt av de kommende konsertene, er Odd Nordstogas to konserter 12. desember, der det er få billetter igjen. Så er Svanesjøen fra St. Petersburg Festival Ballett utsolgt med to forestillinger. Men fortsatt er det mange arrangement igjen før det blir tid for årets juleribbe.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.