Debutfestivalen Vårrock dro over 160 unge musikkinteresserte til Hydranten fredag kveld.
Til tross for begrensete midler har de unge festivalarrangørene Eilif Guldvog Hartvedt, Aron Berstad Dalberg og Christopher Roseth Sand klart å stable en kul og innovativ rockefestival på beina.
- Vårt ønske er jo at så mange som mulig kan få det med seg. Derfor har vi ingen aldersgrense på arrangementet, forklarer Aron, som i likhet med Eilif og Christopher er elev ved musikklinja på Stange Videregående skole.
- Vi fikk ideen da vi satt og spilte i et øvingsrom på skolen. Det slo oss at vi kjenner veldig mange som spiller i band, og at samtlige savner en arena å opptre på, forteller Christopher.
- Det finnes jo ingen musikkfestival for folk under 18-år . Og det er veldig synd, legger Aron til. - Det er utrolig mange konserter jeg ikke har kunnet stikke på fordi jeg er for ung.
Derfor tok de unge musikerne saken i egne hender.
- Sea Side har jo konserter uten nedre aldersgrense, men vi ønsket å ta det ett nivå opp, Eilif fast.
- Hamar er en veldig bra festivalby, men det mangler virkelig et tilbud for oss under 18 år. Vi vil jo også på konserter.
To måneder etter idémyldringen på øvelsesrommet på Stange kunne gutta stolt invitere til Vårrock på Hydranten, med bandene Vogalize fra Vallset, Low Standards fra Hamar, The Desibels fra Nord-Odal, Hangover fra Brumunddal og Black Eyed Decay fra Hamar/Stange på plakaten.
- Alle er knyttet til musikklinja ved Stange videregående på en eller annen måte, så det var ikke noe problem å skaffe artistene, sier Christopher, som i tillegg til å være arrangør også spiller gitar i Hangover.
Dørene åpnet kl. 17, og i løpet av time hadde over 160 unge og voksne møtt opp. - Alle bandene presterte meget bra. Det er ikke bare en gjeng amatører vi har samlet for anledningen, sier Aron. - Alle har kanskje ikke så veldig mye konserterfaring, men de er veldig samspilte. Jeg vi kalle dem for proffe amatørband.Takket være gavmilde samarbeidspartnere trengte ikke årets Vårrcok å selge mange billettene for å gå rundt. - Overskuddet fra årets festival vil gå til å gjøre neste Vårrock enda større. Vi vurderer å ha to konsertkvelder, hvorav den ene blir litt mer blues- og jazzinspirert, forteller Eilif. - Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger fra folk som var her i kveld, og mange syntes det var rått! Det gir mersmak, avslutter Christopher.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00