Med stående applaus og trampeklapp ble den fjerde utgaven av Kønnbandfestivalen avsluttet, en begivenhet festivalsjef Mona Flyen oppsummerer som «fantastisk bra», til og med før den folkekjære Eidsvåg entret podiet.

Gode besøkstall på både gratisarrangement og konsertene i biblioteket, gir arrangørene tro på at de fortsatt er på rett spor og ikke minst rett sted med festivalen.

biblioteket

– Jeg er overraska sjøl da jeg så hvor godt egna biblioteket er som konsertlokale, sier Mona, som faktisk ikke hadde vært på konsert her før hun selv overtok som sjef.

–At det skulle bli så bra lyd hadde jeg nesten ikke trodd.

Også Bjørn Eidsvåg syntes det å spille i et bibliotek var litt annerledes, forteller han etter og startet opp med slageren «Vertigo».

bedehus-stemning

I tillegg til å være en ekstremt vellykket låtskriver, skal man se på salgstall og popularitet, er Eidsvåg en mester i småprat, og man får et inntrykk av Presten Eidsvåg denne søndags ettermiddagen, selv om han jo ikke egentlig er prest lenger. Miksen av livsfilosofi (han doserte bl.a. over temaer som helvete, kjærlighetsspråk, Buddha, og samlivsproblemer), kombinert med allsang og orgelmusikk kunne tidvis få salen til å føles som et veldig liberalt bedehus. Når alt gjøres med en god porsjon humor, selvironi og kjærlighet, blir det tydelig hvorfor Eidsvåg har de mange følgerne han har.

Under framføringen av «Eg ser», er det mange som tørker tårer, noen sukker, og tar seg til brystet. Er vi virkelig på et offentlig bibliotek på Hedmarken?

neste år også

I tillegg til at artistene har levert; Flyen beskriver lørdagskvelden som magisk, trekker festivalsjefen fram sammenslåinga med Stangedagene som en av faktorene til at de står sterkere, også i framtida.

– Det fører til at vi har en festival flere og flere involverer seg i, og flere kan kjenne eierskap til.

Så det blir det en ny runde neste år?

– Ja, det er ingen grunn til å tro noe annet, sier Flyen. Men vi lurer litt på hvordan vi skal toppe dette!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00