I går kveld var til og med Elvis på besøk, ja, ikke kongen sjøl, selvsagt, men i tekst og musikk framført i showet «En storslått hyllest til Elvis», med Stephen Ackles, Paul Flaata og Vidar Busk (les anmeldelse på h-a.no). Det har vært en ny god sommer; med Hellbillies og Hanne Boel for 2.000 med billetter, det har vært allsang, det har vært sommershow – og det har vært kos og hygge. Og 1. oktober kommer Øivind Blunck – og 20. oktober er det klart for en ny konsertrekke med «Andy Puma & Big Band Loonies» med Anders Baasmo Christiansen og Jens Petter Antonsen med venner og et Formel-1-korps. Kan en krovert ha det bedre? Det er ti år siden Thore Petter Wang tok over skuta alene etter en start sammen med Helle Jordbræk. Nærmere tjue tusen kjøper billett til arrangementene i løpet av sesongen. – Det har jo vært et lite eventyr, sier Thore Petter selv.

De siste årene har dere hatt store artister på en ny stor scene kalt Tjuvholmen Arena. Hva har vært din største opplevelse?

– Dance With a Stranger første året var magisk, med den flotte himmelen over Tjuvholmen, med nærmest olympisk stemning – og bare blide folk.

Hva har vært beste minne fra sommershowene?

Øivind Blunck. Jeg ler jo bare jeg ser mannen, og han er jo slik privat, også. Øivind har jeg blitt godt kjent med.

Hvordan kom egentlig ideen om konsert med «Andy Puma» (Anders Baasmo Christiansen opp)?

- Jens Petter Antonsen har nok vært i dialog med Anders, og Terje Åsvestad kjenner jo Jens Petter gjennom musikkmiljøet.

– Du er jo kjøkkensjef med milevis av erfaring. Hvorfor satset du først og fremst på kultur og ikke mat?

– Jeg var klar for nye utfordringer, og er jo personlig interessert i musikk.

– Ble det et lykkelig valg for deg?

– For meg ble det et lykkelig valg, jeg liker å ha mange baller i lufta – og jeg blir jo kjent med nye mennesker hele vegen.

– Men kjøkkenet er også åpent. Hva på menyen foretrekkes av gjestene dine?

– Hjemmelaget fiskesuppe, og husets hamburger. Det vi lager, det lager vi etter egen oppskrift.

Hvem kommer på besøk?

– Alle slags folk. Båtfolk selvfølgelig, men de fleste er nok folk uten båt.

– Hva kan du si om neste sesongs planer?

– Vi er tre millimeter fra å sikre oss en verdensartist på Tjuvholmen Arena, og «Allsang» har jo tiårsjubileum og vi ønsker oss litt store navn som gjesteartister, som Jan Eggum og Lillebjørn Nilsen.

– Største nedtur i løpet av disse årene?

– Det har vel egentlig ikke vært noen nedtur. Vi treffer ikke hver gang, men slik er det; noen ganger tjener man penger i denne bransjen, noen ganger ikke.

– Hvordan startet egentlig det du selv kaller «et lite eventyr»?

- He-he ... Det startet vel med at jeg på et årsmøte i båtforeningen var litt stor i kjeften; jeg rakk opp hånda og spurte om vi ikke kunne gjøre noe mer ut av serveringsstedet. Jeg ble spurt om hvem jeg var, jeg svarte – og så var jeg vel i gang ...

- Kikker vi på regnskapstallene, så forteller de om en tredobling av omsetningen i løpet av seks år. Men det viser ikke tre ganger økning av inntekt ...?

- Nei, bare tre ganger så mye arbeid. Jeg kunne helt sikkert kuttet ned på aktiviteten og hatt mer igjen, men det er blitt en livsstil – og jeg liker det.

– Hva tenker du i dag, om stedet slik det har blitt, i løpet av disse drøyt ti årene som har gått?

– Mange som kommer hit blir nok overrasket, spesielt over lyset over Mjøsa. Vi satt her en kveld, Ole Edvard og Jens Petter Antonsen og jeg, og det var en strålende kveld, og Ole Edvard kikket utover og sa: «Dette må da være et av Norges aller fineste steder». Det er jeg enig i.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.