1. På midten av 1960-tallet var det ikke spesielt kult å innrømme at man likte Buck Owens. Men allerede på ungdomsskolen var jeg en ihuga country-kar. Derfor har Nashville vært et naturlig reisemål for meg. I løpet av ti besøk har jeg slitt noen barkrakker. Byen i seg selv er ikke så mye å skryte av, men på Broadway er det mange hull i veggen med gode band på scenen innenfor. Og de spiller stort sett døgnet rundt.

2. Uten egentlig å ha noen annen grunn enn at fisken bet og at det er strålende natur og hyggelige mennesker, bygde jeg hytte i Jølster i Sogn og Fjordane for 18 år siden. I en skråning, 250 meter over Jølstervatnet har jeg funnet mitt paradis i Nikolai Astrups rike. I alle fall når vestlandsværet av og til slipper taket og sola skinner.

3. Gjennom jobben har jeg vært i Tallinn ganske mange ganger, og det er alltid like hyggelig. Det er imponerende å se hvordan de har klart å gjenreise nasjonen etter årelang sovjetisk undertrykkelse. Gamlebyen er en perle. Dessuten kan jeg absolutt anbefale takterrassen på Radisson Blu Sky Hotel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00