Anne-Line Syversen fra Ingeberg fikk ikke lov av modern til å gå alene på hockeykamp før hun var 14 år. Opphavet var litt bekymret. Siden har Syversen vært frelst, forelska i Storhamar, forelska i samholdet i hockeyfamilien. I år har hun sett alle kampene. Det er en livsstil. Til og med mamma har innsett alvoret, og kjøpt seg sesongkort i CC Amfi.

– Hva er det som fascinerer deg med hockey?

– Det er tempoet og trøkket som er i kampene, og vi har blitt en stor kjerne av folk i SSU. Det å ha den vennegjengen har vært godt gjennom mange år. Vi er en fast gjeng på tribunen, og spillerne på isen bryr seg om alle. Helheten med å følge med på hockey er bra.

– Hva er dommen over Storhamar så langt?

– Totalt sett, så er jeg egentlig veldig fornøyd med sesongen så langt. Jeg hadde store forventninger i begynnelsen, men så fikk vi mange tap i starten. De klarte å komme seg opp igjen, og en 3. plass i serien er over all forventning etter den starten.

– Hva har skuffet deg mest?

– Det er nok at flere av importene ikke har slått til som forventet, men så har vi kanskje høye forventninger også. I tillegg synes jeg at Storhamar spiller i bølgedaler, de klarer ikke å holde en jevn flyt. Spillet har variert mye.

– Hvorfor har det gått opp og ned?

– Det har jeg lurt på selv. Det er flere som pleier å se på en del treninger, og som har kommentert at trøkket der er bra. Jeg har egentlig ikke noe svar på det i det hele tatt.

– Hva har gledet deg mest?

– Det må være seieren i Stavanger 29. oktober, på grunn av den dårlige perioden vi hadde før det. Vi klarte å snu trenden der. Alt klaffet som det skulle. Det var en kjempekamp med tanke på hvordan sesongen forut hadde vært.

– Hva føler man da?

– Man blir litt rørt, og får en tåre i øyekroken. Gutta fikk igjen for alt slitet de har lagt ned. Stavanger så ut som et juniorlag.

– Er Sjur Robert Nilsen rett mann til å lede troppene også neste sesong?

– Det tror jeg, så lenge han er med fra start, og ikke kommer inn så sent som han gjorde nå. Han bør også få muligheten til å sette et større preg på hvilke spillere som blir hentet. Sportsutvalget har på en måte gjort en god jobb, men har også floppet litt.

– Hvorfor er det verdt å bruke så mye tid og ressurser på Storhamar Hockey?

– Storhamar gir noe tilbake. Det er gleden av å være i hallen. Spillere, administrasjonsfolk og alle prater med deg. Det er en god tone hele vegen.

– Og hvordan endte ei jente fra Ingeberg opp som leder for en gjeng høyrøsta typer?

– Hehe. Det er vel det at jeg fort kan være brautende selv. Nei da. Jeg har sittet i styret i ti år, og kjenner systemet og gjengen godt. Jeg føler de har respekt for meg på tribunen, og føler at jeg har god kontroll på det som skjer. I bunn og grunn er de egentlig bare en gjeng pusekatter, og ser man på medlemslista, er det like mange jenter som gutter. Men kjernen som står i midten er stort sett mannfolk.

– Hva er god supporterkultur?

– At man støtter laget i tykt og tynt. At man er der, uansett hva som skjer.

– Hva betyr støtten fra tribunen for spillerne?

– Jeg tror den betyr mer enn de gir uttrykk for. De kommenterer stadig at uansett hvor de er, så er vi også der og lager stemning. Jeg tror det hadde vært kjedelig å spille for et stille publikum.

– Har Storhamar den beste fansen?

– Ja, i forhold til andre haller, så synes vi det. Men vi kan heve oss. Vi mangler langsidene, men det har bedret seg. Før måtte man tvinge folk til å klappe.

– Har du noen gang kjent på lukta i en hockeygarderobe?

– Nei, men jeg har sittet bak spillerboksen noen ganger. Det lukter hockey. Det er en egen lukt, og det kan ikke sammenlignes med fotballsvette. Så jeg kan tenke meg hvordan det er inne i en garderobe, det er nok en ganske intens lukt.

– Hva er den kjipeste bortearenaen?

– Det må være Sparta Amfi. For det første er vi plassert oppe i et hjørne, og vi har lagt merke til at det er et hylekor der nede. De har også tromme på tribunen, og det ødelegger mye av trøkket.

– Har du en historie fra tribunen du aldri glemmer?

– Det var en Storhamar-supporter som datt ned tribunen på Jordal. Han hadde stilt seg langt ute på kanten, og stupte kråke nedover noen rader. Det ble vist på TV2 også. Han var heldigvis oppe på beina ganske fort.

–Og til slutt, kan Storhamar ta bøtta?

– Ja! Det tror jeg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00