Lomsk var selve trekkplasteret til Viser i Fjelli. Det så stygt ut tidligere på kvelden med dårlig oppmøte, og det ble noe bedre utover kvelden da Lomsk entret scenen, men allikevel var det labert oppmøtet for Viser i fjelli som gjorde comeback etter to års opphold. Gudbrandsdølingene satte uansett fart i festen og lagde stemning for de om lag 320 gjestene som møtte opp.
God underholdning
De som møtte opp fikk seg en god dose underholdning utover kvelden på utescena ved Hygga fjellkro på Ljøsheim.

Arne Olstad stilte som vanlig opp til spill, sang og morsomme historier som gledet publikum. Sammen med "Lillebror" Vasaasen og Oline Sofie Bakkom underholdt han på en god måte. Deretter entret Engen & Gjengen scena med en god mix av musikk fra folk til country. Gruppa med base i Hamar jobber i disse dager med et nytt album og viste fram litt av det de har å by på. Til slutt entret Lomsk scenen, og det var først da det ble god gammel Viser i fjelli stemning på Hygga. Folkrockbandet liker seg godt på Hygga og sto for sin tredje opptreden på arrangementet på Hygga. Dette var det folk hadde ventet lenge på og det tok ikke lang tid før de sjarmerende gutta fra Gudbrandsdalen fikk med seg publikum. Med blant annet munnharpe, fele, trekkspill og godt gitarspill lagde de fest på Hygga. Det gledet leder for arrangementskomiteen Bernt Wold.
- De vet å lage liv på Hygga. Dette tok seg kraftig opp med Lomsk og det er veldig gledelig, sier Wold.
Usikker fremtid
At det tok seg opp var viktig for arrangementet, selv om det antakeligvis blir røde tall likevel. Komiteen trengte et publikumstall på 500 for å gå i null, men publikum sviktet lørdag kveld.
- I gjennomsnittet har publikumstallet ligget på 800-900 stykker. Det er vanskelig å si hvorfor det er så labert i år. Alt tilsier at vi skulle få bra med folk med kanonvær og god underholdning. Uansett så er det artig å være i gang igjen med dette arrangementet. Det har vært etterspurt under oppholdet vårt, forteller Wold.
Det har vært åpen krangel fra Ljøsheim og Hygga tidligere i år, men det skal ikke være noe problem lenger.
- Konflikten er vi ferdige med og den har vi lagt bak oss. Samarbeidet mellom velforeningen og Hygga er sunn og god, forklarer Wold.
- Hvordan ser du på framtiden til Viser i fjelli?
- Det ser jeg på som et spørsmålstegn. Det er for tidlig å si noe om neste år. Vi får ta en diskusjon på det etter arrangementet. Akkurat nå er jeg usikker, svarer Wold.
Glad for comeback
Brit Sønderaal Lundstein har vært publikummer på Viser i fjelli i mange år. Hun er glad for at det nå er i gang igjen.
- Det er moro at dem prøver igjen nå. Jeg synes det er greit at det skjer litt på fjellet. Her får en treffe kjentfolk og god underholdning. Vi må støtte slike tiltak og de som står på for å få det til. Vi pleier å dra på fjellet på denne tiden av året mye på grunn av dette arrangementet. Det er artig å være med på, og jeg håper det fortsetter, forteller Sønderål Lundstein.
Hun var faktisk med på oppstarten av arrangementet. Tidligere så var det sang og spiller på festene på Ljøsheim. Dette utviklet seg til et større arrangement etter hvert.
- Nå var det jo ikke sånn at jeg var med å starte dette da. Men vi lagde musikken sjøl på festene her på fjellet. Det var artige tider, og det bringer tilbake noen gode minner å gå på dette arrangementet. De to siste årene har det vært noe som har manglet. Vi hadde jo nesten 200 publikummere et av årene Åge Aleksandersen spilte på Hygga. Viser i fjelli må bestå, sier Sønderaal Lundstein.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.