I den store jungelen av julekonserter og julearrangementer, var det mange som fant vegen til Scandic scene lørdag kveld, der Maria Mena holdt konsert.

«Home for Christmas»

Konserten gikk under konsertnavnet «Home for christmas», etter Menas jule-hit, som har vært på topplister i adventstiden siden den kom ut i 2010.

– Vi kom for julestemning, forteller Andrea Nilsen.

Hun er på Maria Mena-konsert sammen med venninner fra studentmiljøet i Lillehammer, hvor Kurt Nilsen spilte julekonsert samme lørdagskvelden.

– Men det er mer jul i Maria Mena, sier Helene Lagernes, som altså har tatt turen med venninnene til Hamar.

– Og jeg elsker Maria Mena. Hun har den fineste julesangen, konkluderer Hedda Rørvik, som forteller at Maria Mena er hennes type musikk – rolig og behagelig.

Før konserten krydde det i foajeen, da det tross alt var snakk om et nesten tusentallig publikum, som var på Scandic lørdag.

– Maria Mena har fine tekster og melodier, som fenger, sier Emilie Skjølås fra Øvre Vang.

– Jeg håper det blir sårt og med mye følelser, fortsetter hun.

Forsamlingen var en blanding av lokale og tilreisende. Paal Skaftnes hadde reist fra Skedsmokorset med kjæresten, for å få med seg konserten i Hamar.

– Det er hyggelig å dra inn til Hamar på konsert. Det er roligere her. Også er Maria Mena en av favorittene. Jeg er generelt glad i jul og julesanger, forteller Skaftnes, som har fått julestemning.

Brutte juleløfter

Det skjer mye i jule-jungelen, og det er nå flest er ute på konserter. Maria Mena avslørte fort fra scena at «Home for christmas»-konserten, ikke nødvendigvis var så julete man skulle ha det til.

– Dette er en julekonsert, som ikke er en julekonsert, sa Maria Mena etter å ha sunget to nummer.

At Maria Mena skulle «synge julen inn», som det sto på arrangementet, var altså ikke praksisen på konserten.

– Hvis dere ville hatt julekonsert, så hadde dere gått på Kurt Nilsen, fortsatte Maria Mena, i strid med enkeltes forventninger.

Og Maria Mena har da tross alt bare én julesang – kjempehiten. Men kanskje en del folk følte seg lettere snytt likevel?

Hvorfor det har blitt spilt på jula rundt konserten, da det ikke i praksis var her tyngden lå, er uvisst.

Forhåpentligvis var publikum fornøyd med konserten uansett, men for publikums del er det kanskje enklere om innholdet formidles riktig på forhånd. Julekonsert-scenen er en ganske populær, og hvis ikke å holde julekonsert var hensikten med jule-løftene som lå i at Maria Mena skulle «synge julen inn» – hva var hensikten da?

Maria Mena leverte dog med mye energi, bevegelse til hvert taktslag, og en stor produksjon for en nesten fullsatt Scandic scene. Forhåpentligvis var juledryppet i hiten «Home For Christmas» velsmakende.

– Egentlig er ikke jeg så skuffet over at det ikke var en julekonsert allikevel. Det var Maria Mena sine sanger jeg helst ville høre, forteller Hedda Rørvik etter konserten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00