Historien om den grønnkledde, flyvende guttungen Peter Pan er velkjent. I sommer er det Låveteaterets tur til å tolke J.M. Barries klassiker fra 1904. Og de skal gjøre det på sitt eget vis, uten de ekstravagante scenetekniske løsningene man vanligvis ser i denne typen produksjoner.

- Vi må klare å lage magi med små forhold. Det er det som er utfordring med Låveteateret, en utfordring vi har satt for oss selv. Men man klør greit etter vaiere og hurramegrundt, ler Engemoen.

Lager egen vri

Ved ta i bruk gjenstander man vanligvis finner i en låve som kulisser og rekvisitter, skal de tidligere klassekameratene fra Bårdar gjenskape Aldriland.

- Vi finner en annen kjerne enn den man er vant til. I «Pinocchio» hadde vi et element som var en kommentar til perfeksjonssamfunnet, og i «Alice i Eventyrland» var det et «touch» av flink pike-syndromet. Vi har alltid en vinkling, og forsker på hva barneteatersjangeren kan være. Det er vårt forskningsprosjekt, hver produksjon - hvor langt vi kan dra det i en viss retning, og hvordan vi kan legge inn et aktuelt budskap samtidig som vi forteller historien, sier Engemoen.

Billettsalget ØKer

Premieren finner, tradisjonen tro, sted i låven på Hovinsholm gård på Helgøya.

- Interessen har steget for hvert år, og vi ser på forhåndssalget av billetter at vi begynner å bli etablerte. Det første året spilte vi for halvfulle saler, og i fjor opplevde vi både fulle saler og utsolgt premiere. Årets premiere selger også bra, så det lover godt, sier Engemoen.

Rett fra Sherwoodsskogen

Innlandspublikumet kunne sist se Engemoen på scenen i Teater Innlandets forestilling «Jeg er Robin Hood». Etter teppefall der dro han videre til Trondheim, for å spille i enda en Robin Hood-forestilling.

- I «Jeg er Robin Hood» flykter Robin fra vold i hjemmet og inn et parallelt Robin Hood-univers. Trøndelag teaters «Rai rai i Sherwoodskogen» var en kjempemusikal, basert på trønderrock. De var i hvert sitt hjørne av sjangerskalaen, ler Engemoen.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.