I forbindelse med Idrettsgallaen 2017 vil det være liv og røre i store deler av Hamar. I fire timer på ettermiddagen får publikum mulighet til å delta på ulike vinteraktiviteter på Stortorget, deriblant boblefotball, skøyter, ishockey, curling og skihopp.

I tillegg kommer skuespiller Anders Baasmo Christiansen for å motta årets Hamarpris.

Arrangørene skal også invitere flere av de nominerte idrettskjendisene til å delta på en miniutgave av Kirkebakken Grand Prix – med humørfylte og uformelle konkurranser opp den lille bakken.

– Nominasjonene til gallaen er klare på onsdag, så da kan vi begynne å planlegge hvem som skal være med. Det vil bli litt stjernefaktor på torget, lover Thomas Mølstad i Hamarregionen Reiseliv.

Mot slutten av arrangementet vil rundt hundre idrettskjendiser og andre «VIP-gjester» ankomme kulturhuset for å varme opp til kveldens galla.

I løpet av ettermiddagen vil det også bli direktesendte TV-bilder på storskjerm på Stortorget. Her får publikum kose seg med det som skjer av vintersport ute i verden. Lokale elever fra Hamar katedralskole står for flerkameraproduksjon og kortreist TV-dekning av det som skjer på torget. Truls Pedersen er dagens konferansier.

Selve idrettsgallaen blir derimot ikke vist på storskjerm.

– For oss er det viktigst å fylle opp CC Amfi på kvelden, sier Mølstad.

HOA-direktør Viggo Sundmoen sier det fortsatt er mange ledige billetter til idrettsgallaen, men at det begynner å bli færre av de beste plassene med servering.

Ordfører Einar Busterud (BBL) sier det nye Stortorget og kulturhuset har gitt Hamar større muligheter til å skape så store og brede arrangementer.

– Tidligere ville ikke slike tilleggsarrangementer som denne idrettsfesten vært mulig, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00