– Dette handler om å få det til å se ekte ut, men det er bare feik, sier Anders Kippersund som sammen med søsteren Inga-Live er to av instruktørene under kurset som starter lørdag.

– Turnékompaniet ble dannet i 1988, og vi begynte raskt med scenekamp. Ganske snart skjønte vi at «dette må vi lære oss ordentlig, eller så dreper vi hverandre».

«Vårrullen»

De gamle industrihallene på Espern var stedet for «Vårrullen», kursene som ble holdt i Hamar. De siste årene har påskekursene blitt holdt i Operaen i Oslo, og Anders Kippersund har deltatt der som sensor. Men nå er altså «Vårrullen», på engelsk også kalt «Easter Intensive 2018», tilbake i Hamar.

– Jeg gleder meg fryktelig, Inga-Live og jeg skal være instruktører i scenekamp med kårde og bredsverd, sier Anders Kippersund, som for tiden er sammen med søsknene sine og Eivind Strømstad på Vestlandet, på turne med forestillingen «Mullah Sigurd».

For alle

– Hvem kan melde seg på scenekampkurset?

– Alle. Både nybegynnere og videregående.

– Hva er responsen så langt?

– Et tjuetalls påmeldte. Fra forskjellige steder i Norge, men også fra Danmark.

«Sprengt og påtent»

Det tilbys fem forskjellige kurs; for begynnere, for de ambisiøse, for viderekomne, stunt, og i tillegg et kurs for dem som er inne i programmet for å bli sertifiserte instruktører. En av attraksjonene på instruktørsiden er stuntmannen Kristoffer Jørgensen, som ifølge reportasjer om ham har «blitt sprengt, påkjørt, påtent, slengt i elva – og havnet i sjøen med en gaffeltruck oppå seg.»

Jørgensen er også verdensmester i scenekamp, fra 2008.

– Det siste prosjektet han har jobbet med er vel filmen «Den 12. mann», sier Anders Kippersund.

For publikum

Den siste dagen, onsdag 28. mars, åpnes dørene for publikum. Her blir det sertifiseringstester og demonstrasjoner fra kurset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00