Etter to år med nedskjæringer har teateret i 2016 likevel greid å gå med overskudd, konstaterer Janne Langaas. Men samtidig advarer hun mot mindre bevilgninger og nedgang i produksjonsbudsjettet. I år har teateret 13 millioner til produksjon og turnering, som er det samme som i fjor. Men samtidig har lønn og priser økt, uten at det har ført til høyere bevilgninger.

– Bevilgningene til Teater Innlandet ligger under det som for eksempel Teater Ibsen og Nordland Teater får, sier Janne Langaas.

– Dessuten reiser vi mye mer på turné, og det er dyrt.

Nedgangen har ført til at turneen med småbarnsforestillingen «Babytriller» måtte strykes av turnélista i 2017.

Gode publikumstall

I tillegg til et lite overskudd for 2016, kan teateret også vise til gode publikumstall. Fjorårets tall endte på 34.539, som er en økning på 14 prosent sammenlignet med året før.

– Det er særlig gledelig å notere at antallet publikummere på åpne forestillinger i Oppland har økt med 60 prosent, sier teatersjef Janne Langaas.

I 2016 fikk var det 41 kommuner i Hedmark og Oppland besøk av en eller flere forestillinger.

Mange Så dans

Prosjektet «Go beyond, create tomorrow» var teatrets gave til Ungdoms-OL. Signaturlåten og dansen ble vist både under Idrettsgallaen på Lillehammer, på fakkelarrangementer, idrettsarenaer og kulturarrangementer. Sammen med innslaget med PS; dance fra åpningen av Sommerbåten på Atlungstad, ble dans signert Teater Innlandet sett av nærmere 1,7 millioner TV-seere og publikummere.

– Høstens store danseprosjekt TILT ga også stort lokalt engasjement og nye publikumsgrupper, påpeker hun.

– Legger vi sammen publikumstallene fra TILT med de tre danseforestillingene Leahkit (m Frikar/Beaivvas), Babytriller og Promise og Departure, var det mer enn 10.000 publikummere som opplevde samtidsdans i vår region i fjor.

Teaterforestillingene «Om mus og menn», «Rekyl» og «Jeg er Robin Hood» fikk også svært gode kritikker både i regionale og nasjonale medier, konstaterer Janne Langaas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.