I forrige uke leverte Kumar inn bachelorprosjektet i fotojournalistikk på Høgskolen i Oslo og Akershus. Filmen har fått navnet «Tempelpunkeren», og er en 12-minutters minidokumentar hvor Kumar følger en ung, burmesisk gutts søken etter sjelefred.

Klassetur til Myanmar

Bakgrunnen for filmen var en to måneder lang klassetur til Myanmar, også kjent som Burma. Der fant Kumar raskt tonen med en gruppe pønkere.

- Jeg ble spesielt godt kjent med Pho Pye, en ung gutt på 18 år som fortalte at han skulle på en 12 timers bussreise for å søke sjelefred i Bagan, en by med flere tusen templer. Da jeg hørte det, tenkte jeg at dette var noe jeg bare måtte bli med på. Det viste seg at foreldrene hans var lite begeistret for stilen hans, og at dette gjorde ham usikker og deprimert. Filmen har blitt et nært portrett der jeg følger Pho Pye på sin reise vekk fra foreldrenes forventninger og til den frie og rolige tempelbyen, forteller Kumar.

Første festivalvisning

Volumfestivalen er første filmvisning som ikke er i regi av skolen. Kumar synes det er ekstra stas at «Tempelpunkeren» har premiere under Volumfestivalen, der han tidligere har vist dokumentaren fra Chile, «The Little Drumming Boy» og filmen om Team Me sin turne i Japan, «Sayonara, Elverum».

- Det blir veldig hyggelig å vise det for et publikum som kan mye om film. Det er det som er noe av det kule med filmopplegget på Volum. De får samlet folk fra det lokale filmmiljøet som jeg møter sjelden ellers.

Fire fra Hamar i kveld

I tillegg til Kumar vil hamarsingen Henrik Martin Dahlsbakkens vise sin nyeste kortfilm ”Mitt lys i mørket”, som også er plukket ut til konkurranseprogrammet under Kortfilmfestivalen i Grimstad. I fjor deltok Dahlsbakken på Volumfestivalen med sin kortfilm ”En prest og en plage”.

Søstrene Anna og Åsa Ree fra Hamar er også kjente navn i Volum-sammenheng, men i år debuterer Anna som første gang filmskaper, med en musikkvideo til Åsas komposisjon «Timer».

Filmkvelden arrangers i festsalen i Elverum Rådhus, og Solveig Bakken, Ane Helga Lykka og Jon Andreas Sanne og Reinert Kiil står også på plakaten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.