Skuespilleren fra Hamar ble både rørt og takknemlig over utmerkelsen.
- Det er kjempestas! Det betyr mye å ha grunnfjellet i ryggen når jeg skal ut i stormen, sier han.
Grunnfjellet for Anders er Hamar og Hedmarken, en region med 100.000 mennesker som støtter opp om ham og heier på ham. Han er stolt over å bli regnet som en ambassadør for hjemtraktene.

UNG MANN MED LANGT VIRKE

Hedmarken kulturpris er en felles kultrupris for kommunene Hamar, Stange, Løten og Ringsaker. Prisen ble opprettet i 1970 og ble delt ut for første gang året etter. Prisen kan gis til enkeltpersoner og organisasjoner på grunnlag av betydelig kulturell innsats, eller dokumentert talent innen kunst og kultur. Vanligvis gis prisen som en anerkjennelse av stor virksomhet, men noen ganger også som et stimuli til unge kunstnere.
- Anders faller inn under begge kategorier., både med et langt virke, men han er fortsatt i tidligfasen av sin karriere, sa Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth ved overrekkelsen av prisen.

PRODUKTIV

Anders Baasmo Christiansen har utdannelsen sin fra Teaterhøgskolen, og har hatt flere store roller ved Trøndelag teater og Det norske teater. Så kom filmgjennombruddet med «Buddy». Vi har sett ham i en rekke norske filmer, de siste er «Reisen til julestjernen» og «Kon-Tiki». Han har også medvirknet i tv-serier som «Dag»og «Koselig med peis». Han har dessuten nylig høstet ros for rollen som Sir Robin i «Spamalot».

MARKEDSFØRER REGIONEN

Det er ikke første gang Baasmo Christiansen blir hedret med priser. Han er den eneste norske skuespilleren som har fått både Amandaprisen, Hedda-prisen og Gullruten. Kon-Tiki ble dessuten nominert til både Golden Globe og Oscar.
- Du er uten tvil en person med dokumentert talent innenfor kunst og kultur, men vi på Hedmarken er også glad og stolte for den måten du markedsfører regionen vår, sa Lilleøkseth.
For Anders Baasmo Christiansen har aldri lagt skjul på hvor han kommer fra. Han er en ekte Hamargutt.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.