Med det er en svært lang prosess fullført. Den første planleggingen av kulturhuset startet for drøyt 12 år siden. I arkitektkonkurransen var det arkitektfirmaet Vandkunsten som gikk av med seieren. 21. juni 2011 ble byggingen av kulturhus på Stortorget vedtatt i formannskapet. I september samme år startet rivingen av det gamle biblioteket, og den drøyt to år lange byggeprosessen tok til.
Nå er jobben gjort; fredag ble protokollene signert, og feiringen med entreprenører, rådgivere, kulturhusadministrasjon og byggeledelse skjedde med kaffe og bløtkake.
Og denne gangen slapp folk unna både hjelm og vernesko, som et endelig bevis på at nå er ikke Kulturhuset lenger en byggeplass, i hvert fall ikke i samme grad som det har vært.
- Ferdig til avtalt tid og avtalt pris, kunne rådmann Martin Kulild konstatere om bygget som han mener vil "lyse som et markant fyrtårn" i Hamar i en framtid som akkurat nå virker nærmest uoverskuelig.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.