Formannskapet hadde 5-6 kandidater å velge blant, deriblant tidligere ordfører Einar Busterud, men landet altså på Collegium Vocale. Forslagsstiller var Grete Solli, som også er kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet.

Gode ambassadører

- Begrunnelsen lyder på at koret representerer Hamar på en flott måte i innland og utland, og har blant annet en NM-tittel i kor blant sine meritter, samt flere internasjonale priser, De er med og setter Hamar på kartet, og er gode ambassadører for byen vår, sier ordfører Morten Aspeli.

- Beæret

Et innsendt forslag om å gi prisen til Einar Busterud, nådde ikke opp. Forslagsstiller og Høyre-politiker Johnny Sterud ble ikke kjent inhabil da forslagene skulle diskuteres. Diskusjonen foregikk for øvrig bak lukkede dører og HA ble kastet på gangen.

Collegium Vocale dirigeres av Ketil Jule Bjørnstad Belsaas, som ikke er tilgjengelig for kommentar.

Nestleder i koret, Erik Hoel Skjønhaug, synes imidlertid prisutdelingen er en anerkjennelse.

- Vi blir veldig stolte av å bli beæret av en sånn utnevnelse. Det er hyggelig å bli satt pris på, og at vårt arbeid blir verdsatt. Dette inspirerer til videre arbeid, og vi tar til oss at det vi gjør legges merke til på kommunalt nivå, sier Hoel Skjønhaug.

Collegium Vocale har rundt 25 medlemmer, hvorav mange har sitt virke innenfor sang- eller musikkopplæring.

Hamarprisen består av en sjekk og et diplom.