Igjen viser RingsakerOperaen hvor sterke de er, og utfordret seg selv med to enaktere på en kveld.

Med bruk av samme scenen var det likevel en stor omstilling fra den rolige «Dido og Aneas», med barokkmusikk av Parcell til den velkjente postromantiske «Cavalleria Rusticana» av Mascagni. Det ble to helt forskjellige uttrykk, som til sammen speilet operaverden veldig bra, men som ga en liten utfordring til publikumet.

Vakkert og balansert

«Dido og Aneas» i regissør Ronald Rørviks versjon ble litt av en perle! Det skjer i grunn ganske lite, men den vakre musikken ble gjenspeilet godt i en nydelig oppsetning.

Camilla Stenhoff Vist sang med verdighet og tyngde, og formet et praktfull duo med Aleksander Nohr. Et fantastisk grep var danserne, som understøttet hovedrollene. Ingvild Marstein Olsen imponerte stort, særlig da hun danset uten musikk, og også de tre yngre dansere fikk spilt ut følelsene til heksene på utmerket vis. Litt subtil humor kom inn med heksene, med Anna S. Otervik i spissen, og var akkurat passe til å løfte fortellingen. Et flott grep!

Koret stilte i fargerike drakter, sang som stjerner og var sin store rolle mer enn verdt. De sang både lavmælt, og med en ond latter som støttet opp under heksenes tanker.

Høystemt og dramatisk

Å gi seg hen i det mer svulstige drama etter pausen ga utfordringen. I «Cavalleria Rusticana» går handlingen i ett, med stort volum i solistene, og var nokså intenst. Det var ikke lett å gi slipp på godfølelsene fra før pausen, men Siv Misund og Kristan Krokslett fikk etter hvert et godt grep om publikumet, takket være sangvolum og innlevelse.

Orkesteret, som besto av Mjøsmusikk før pausen, og som ble forsterket med Hedmarken Symfoniorkester, fungerte meget bra under ledelse av Torodd Wigum. Den velkjente «Intermezzo Sinfonico» etter pausen ble en fryd takket være sublim dynamikk.

Med to helt forskjellige opplevelser uteble kanskje det store klimakset, men RingsakerOperaen viste seg like godt fra mange sterke sider.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.