Søndag ettermiddag startet finalene i Ungdommens kulturmønstring (UKM). Med 187 ungdommer fordelt på mer enn hundre innslag og opptredener, er konkurransen om de øverste plassene knallhard.

Tidligere i år ble det holdt lokalmønstringer i alle kommunene i Hedmark. Totalt har 997 personer, fordelt på 495 innslag, kjempet om en plass i fylkesmønstringen.

Blant de nærmere tusen ungdommene er det 187 som nå konkurrerer om en plass i landsmønstringen i Trondheim i sommer.

Rocker med skjorte og slips
Hamarbandet Kontorgutta var et av innslagene som skilte seg mest ut under ettermiddagens første runde med sceneinnslag. Stappfulle av selvtillit og spilleglede, sørget gutta for å gi publikummere i Hamar teater en nær og intens opplevelse med deres egenproduserte låt "Just Forgotten".

Ikledd skjorter, slips og bukseseler, skilte bandet seg klart ut i mengden av band og artister. Responsen lot ikke vente på seg, og publikum jublet vilt idet gutta forlot scenen.

Låtskriver, gitarist og vokalist Emil Torgersen forteller at bandet har brukt mye tid på å skape sitt eget uttrykk.
- Særpreg er vår største styrke i kampen om seieren. Det viktigste er at vi tør å være oss selv, sier han.

Bassist Espen Ødegården Forårsveen legger ikke skjul på at det visuelle inntrykket er minst like viktig som det musikalske.
- På scenen gjør vi mye som er spontant, men det er også mye som er forberedt på forhånd. Vi har lagt ned mye arbeid i både klesstil og show, sier han.

Vil på radio
Kontorgutta, som er inspirert av band og artister som Thin Lizzy, Nickelback og Joe Satriani, ønsker nå å nå ut til et bredere publikum med deres selvskrevne musikk.

Denne våren har bandet brukt mye tid på å spille inn deler av låtmaterialet i studio.
- Vi har vært i Gjøvik og spilt inn en del egne låter. Vi har tenkt å lage en demo som vi kan sende rundt til lokale radiokanaler og spillesteder. For øyeblikket er vi ikke så veldig kjent i distriktet, men det har vi tenkt å gjøre noe med, sier Emil Torgersen.

Men en verdensturné, det vil ikke gutta på kontoret snakke om riktig ennå.
- Hehe, nei, det er nok litt for tidlig å gjøre noe så drastisk. Først skal vi prøve å få låtene våre spilt på lokale radiokanaler, sier Torgersen.

Vinnerne kåres søndag kveld

De neste timene må Kontorgutta vente i spenning, sammen med alle de andre ungdommene som i tur og orden gjør seg ferdig med sine innslag.

Ved 21-tiden søndag kveld er det ventet at juryen vil presentere vinnerne som går videre til landsfinalen i Trondheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00